Палак Панир
Продукти:
- Спанак - 500г
- Панир (прясно сирене) 200г
- 2-3 зелени люти чушки
- 8-10 скилидки чесън
- 3 с. л олио
- ½ ч.л. кимион на семена
- Сол на вкус
- 1с.л. лимонов сок
- 4 с.л. сметана
Приготвяне:
- Отстранете дръжките и измийте старателно спанака под течаща вода.
- Бланширайте го в подсолена вряща вода за 2 минути. Измийте с охладена вода и отцедете.
- Отстранете дръжките на зелените люти чушки, измийте ги и ги нарежете на едро.
- Пасирайте спанака и зелените люти чушки на пюре.
- Нарежете панира (прясното сирене) на парченца 2.5 - 1.25 см.
- Обелете, измийте и нарежете на ситно чесъна..
- Загрейте олиото в тиган.
- Добавете кимионовите семена, когато те започнат да променят цвета си добавете нарязания на ситно чесън и задушете за около 30 секунди.
- Добавете спаначеното пюре и разбъркайте добре. Опитайте и попдправете на вкус.
- Добавете още вода, ако е необходимо.
- Добавете лимоновия сок.
- Добавете сметаната и разбъркайте добре, докато се смеси с останалата част от соса.
- Поднесете горещо. Добър апетит!
Palak Paneer
Ingredients:
- Spinach – two large bunches
- Paneer (Cottage Cheese) 200g
- 2-3 Green Chilies
- 8-10 Cloves of Garlic
- 3 tbsp. Oil
- ½ tsp. Cumin seeds
- Salt to taste
- 1 tbsp. Lemon Juice
- 4 tbsp. Cream
Preparation:
- Remove the stems and wash the spinach thoroughly in running water.
- Blanch in salted boiling water for 2 minutes. Wash again with chilled water and squeeze out the excess.
- Remove the stems of the green chilies, wash, and chop roughly.
- Grind spinach and green chilies into a fine paste
- Dice the paneer (Cottage Cheese) into 1 inch (2.5cm) by ½ inch (1.25cm) pieces.
- Peel, wash and roughly chop the garlic.
- Heat the oil in a pan.
- Add the cumin seeds, when they start changing color, add the chopped garlic and sauté for around 30 seconds.
- Add the spinach puree and stir well. Check seasoning and adjust according to taste. Add more water if needed
- When the gravy begins to boil, add the paneer (cottage cheese) and mix well.
- Stir in the lemon juice.
- Add the cream and stir well until it has mixed in with the gravy.
- Serve hot. Bon Appetit!
Няма коментари:
Публикуване на коментар