четвъртък, 8 август 2013 г.

Палак Панир - Palak Paneer


Палак Панир

 



 Продукти:

  • Спанак - 500г
  • Панир (прясно сирене) 200г
  • 2-3 зелени люти чушки
  • 8-10 скилидки чесън
  • 3 с. л олио
  • ½ ч.л. кимион на семена
  • Сол на вкус
  • 1с.л. лимонов сок
  • 4 с.л. сметана

Приготвяне:

  1. Отстранете дръжките и измийте старателно спанака под течаща вода. 
  2. Бланширайте го в подсолена вряща вода за 2 минути. Измийте с охладена вода и отцедете.
  3. Отстранете дръжките на зелените люти чушки, измийте ги и ги  нарежете на едро. 
  4. Пасирайте спанака и зелените люти чушки на пюре. 
  5. Нарежете панира (прясното сирене) на парченца 2.5 - 1.25 см.    
  6. Обелете, измийте и нарежете на ситно чесъна.. 
  7. Загрейте олиото в тиган. 
  8. Добавете кимионовите семена, когато те започнат да променят цвета си  добавете нарязания на ситно чесън и задушете за около 30 секунди. 
  9. Добавете спаначеното пюре и разбъркайте добре. Опитайте и попдправете на вкус. 
  10. Добавете още вода, ако е необходимо. 
  11.  Добавете лимоновия сок. 
  12.  Добавете сметаната и разбъркайте добре, докато се смеси с останалата част от соса. 
  13.  Поднесете горещо. Добър апетит!

Palak Paneer

 




                                    



Ingredients:


  • Spinach – two large bunches
  • Paneer (Cottage Cheese) 200g
  • 2-3 Green Chilies
  • 8-10 Cloves of Garlic
  • 3 tbsp. Oil
  • ½ tsp. Cumin seeds
  • Salt to taste
  • 1 tbsp. Lemon Juice
  • 4 tbsp. Cream



Preparation:




  1. Remove the stems and wash the spinach thoroughly in running water.
  2. Blanch in salted boiling water for 2 minutes. Wash again with chilled water and squeeze out the excess.
  3. Remove the stems of the green chilies, wash, and chop roughly.
  4. Grind spinach and green chilies into a fine paste
  5. Dice the paneer (Cottage Cheese) into 1 inch (2.5cm) by ½ inch (1.25cm) pieces.
  6. Peel, wash and roughly chop the garlic.
  7. Heat the oil in a pan.
  8. Add the cumin seeds, when they start changing color, add the chopped garlic and sauté for around 30 seconds.
  9. Add the spinach puree and stir well. Check seasoning and adjust according to taste. Add more water if needed
  10. When the gravy begins to boil, add the paneer (cottage cheese) and mix well.
  11. Stir in the lemon juice.
  12. Add the cream and stir well until it has mixed in with the gravy.
  13. Serve hot. Bon Appetit!






Няма коментари:

Публикуване на коментар