КАРЕ-КАРЕ
(Филипинска рецепта)
Време за приготвяне: 20 мин
Порции: 6
Калории за порция 170кК
Продукти:
- 1 пакет Mama Sita’s Kare-Kare Mix
- 250г Телешко шкембе нарязано на кубчета
- 250г Телешки гърди – нарязани на кубчета
- 1 ч.л. настърган чесън
- 1 средна глава лук нарязан на полумесеци
- 100г Китайско зеле
- 100г Зелен боб
- 100г Патладжан нарязан по дължина и запържен на тиганE
- 1 с.л. олио
- Паста от скариди
Приготвяне:
- Кипнете телешкото шкембе и гърдите в голямо количество вода, намалете огъня и оставете да къкри докато месото стане много крехко, като добавяте вода ако е нужно, запазвайки около 1 ½ 1ч бульон.
- В тиган с дебело дъно сотирайте чесъна и лука в олио, добавете месото и пържете като разбъквате често.
- Изсипете Mama Sita’s Kare-Kare микса разтворен предварително в чаша с вода, след което добавете останалиш от варенето бульон.
- Разбърквайте и оставете да къкри докато сосът се сгъсти.
- Добавете патладжана и зеления боб и гответе за около 3 мин, разбърквайки периодично.
- Добавете китайското зеле и гответе за още 2 мин или докато зеленчуците са сготвени добре.
KARE-KARE RECIPE
Preparation time: 20 min + cooking time of the meat.
Servings: 6
Calories per serving: 170 kcal
Ingredients:
- Mama Sita’s Peanut Sauce (Kare-Kare) Mix – 1 pouch
- Beef tripe – 250 g (8.82 oz.) (cut into 1½” cubes)
- Beef brisket – 250 g (cut into 1½” cubes)
- Garlic (minced) – 1 tsp.
- Onion (sliced) – 1 PC. (medium-sized)
- Chinese cabbage - 100 g (3.54 oz.)
- Green beans (cut into 2″ length) – 100 g (3.54 oz.)
- Eggplant (sliced into ½” length and pan-fried) – 100 g (3.54 oz.)
- Cooking oil – 1 tbsp.
- Shrimp paste
Directions:
- Boil the beef tripe and brisket in a large quantity of water, lower the heat and simmer until the meat is very tender, adding water if needed, but leaving about 1 ½ cups broth.
- In a heavy saucepan, sauté the garlic and onion in oil, add the meat, stir fry.
- Pour-in Mama Sita’s Kare-Kare Mix dissolved in a cup of water and then add the remaining broth.
- Stir and simmer until sauce thickens.
- Add eggplant and Green beans then simmer for 3 minutes, stirring occasionally.
- Add the Chinese cabbage and simmer for additional 2 minutes or until vegetables are cooked.
Няма коментари:
Публикуване на коментар