събота, 15 март 2014 г.

КАРЕ-КАРЕ KARE-KARE RECIPE



КАРЕ-КАРЕ 

(Филипинска рецепта)





Време за приготвяне: 20 мин
Порции: 6
Калории за порция 170кК


Продукти:


  • 1 пакет Mama Sita’s Kare-Kare Mix
  • 250г Телешко шкембе  нарязано на кубчета
  • 250г Телешки гърди –  нарязани на кубчета
  • 1 ч.л. настърган чесън
  • 1 средна глава лук нарязан на полумесеци
  • 100г Китайско зеле 
  • 100г Зелен боб 
  • 100г Патладжан нарязан по дължина и запържен на тиганE
  • 1 с.л. олио
  • Паста от скариди

Приготвяне:


  1. Кипнете телешкото шкембе и гърдите в голямо количество вода, намалете огъня и оставете да къкри докато месото стане много крехко, като добавяте вода ако е нужно, запазвайки около 1 ½ 1ч бульон. 
  2. В тиган с дебело дъно сотирайте чесъна и лука в олио, добавете месото и пържете като разбъквате често.
  3. Изсипете Mama Sita’s Kare-Kare микса разтворен предварително в чаша с вода, след което добавете останалиш от варенето бульон.
  4. Разбърквайте и оставете да къкри докато сосът се сгъсти.
  5. Добавете патладжана и зеления боб и гответе за около 3 мин, разбърквайки периодично.
  6. Добавете китайското зеле и гответе за още 2 мин или докато зеленчуците са сготвени добре.



 

 

 

KARE-KARE RECIPE





Preparation time: 20 min + cooking time of the meat.
Servings: 6
Calories per serving: 170 kcal


Ingredients:


  • Mama Sita’s Peanut Sauce (Kare-Kare) Mix – 1 pouch

  • Beef tripe – 250 g (8.82 oz.) (cut into 1½” cubes)
  • Beef brisket – 250 g (cut into 1½” cubes)
  • Garlic (minced) – 1 tsp.
  • Onion (sliced) – 1 PC. (medium-sized)
  • Chinese cabbage - 100 g (3.54 oz.)
  • Green beans (cut into 2″ length) – 100 g (3.54 oz.)
  • Eggplant (sliced into ½” length and pan-fried) – 100 g (3.54 oz.)
  • Cooking oil – 1 tbsp.
  • Shrimp paste

Directions:


  1. Boil the beef tripe and brisket in a large quantity of water, lower the heat and simmer until the meat is very tender, adding water if needed, but leaving about 1 ½ cups broth.
  2. In a heavy saucepan, sauté the garlic and onion in oil, add the meat, stir fry.
  3. Pour-in Mama Sita’s Kare-Kare Mix dissolved in a cup of water and then add the remaining broth.
  4. Stir and simmer until sauce thickens.
  5. Add eggplant and Green beans then simmer for 3 minutes, stirring occasionally.
  6. Add the Chinese cabbage and simmer for additional 2 minutes or until vegetables are cooked.




Няма коментари:

Публикуване на коментар