Ориз басмати с броколи
зехтин
1 лук ситно нарязан
химамайлска сол
3 скилидки чесън ситно нарязани
2 cm джинджифил обелен и нарязан на ситно
1/2 червено чили ситно нарязано
1 ч.л. семена кимион
1ч.л. куркума
2 ч.л. синапено семе
1 ч.л. млян кориандър
щипка черен пипер
1 ч.ч. басмати или кафяв басмати
2 ч.ч вода
1 лимон
пресен кориандър/ магданоз
Приготвяне:
Разделете броколите на малки парченца. Вземете голшм тиган с капак и сипете малко мазнина и загрейте. Добавете лука и пържете докато омекне. Добавете чесъна, чилито и подправките. Запържете за 10-15 секунди и разбърквайте добре. Сипете ориза и го запържете за няколко секунди заедно с подправките и след това добавете водата. Гответе на слаб огън 5 минути след това махнете капака и сипете броколите. Похлупете и гответе още 10 мин или докато оризът поеме течността. След това добавете малко мазнина и кориандрови листа, малко лимонов сок и сервирайте с кисело мляко или наан.
Basmati rice with broccoli
Products:
1 head broccoliolive oil
1 finely diced onion
sea salt / himalayan salt
3 cloves garlic, finely chopped
2 cm fresh ginger peeled and finely chopped
1/2 red chilli finely chopped
1 tb.sp. cumin seeds
1 t. sp tumeric pwd
2 t. sp. black mustard seeds
1 t.sp. corainder pwoder
pinch ground pepper
1 mug of white basmati rice / brown basmati
2 mugs of water
1 lemon
some fresh coriander optional
Няма коментари:
Публикуване на коментар