петък, 7 ноември 2014 г.

Коледни Тути Фрути Трюфели - Tutti frutti truffles recipe

Коледни Тути Фрути Трюфели

 

  Съставки: 

  • 200гр бял шоколад, начупен 
  • 125гр масло, нарязано на кубчета
  • 150гр коктейлни черешки различни цветове(червени, зелени, жълти)
  • 6 чаени бисквити
  • 50гр сушени червени боровинки 

Приготвяне:



  1. Смесете шоколада и маслото в купа и ги разтопете в микровълнова или на водна баня. Изплакнете черешките в цедка( това ще махне лепкавостта) подсушете ги и ги нарежете на малки парченца. Добавете ги към шоколада и маслото заедно с боровинките. Сложете бисквитите в плик и ги натрошете като ги минете няколко пъти с точилка до получаването на трохи. Прибавете към сместа и разбъркайте всичко добре. 
  2. Застелете с фолио квадратна или правоъгълна тавичка и сипете сместа вътре. Сложете фолио и отгоре и разстелете развномерно сместа във формата с ръка или подходящ инструмент. При идеални резултати ще получите слой дебел около 2-3 см. Ако тавата е прекалено голяма подвийте долното фолио така че да смалите достатъчно мястото. Сложете в хладилника за няколко часа за да стегне преди да извадите съдържанието на формата и да нарежете на кубчета.

Tutti frutti truffles recipe

 

 

Ingredients: 


  • 200g (7oz) white chocolate, broken into chunks
  • 125g (4 1/2oz) butter, diced
  • 150g (5 1/2oz) multi-coloured glace cherries (red, green and yellow)
  • 6 rich tea biscuits
  • 50g (1 3/4oz) dried cranberries

Method:


  1. Place the chocolate and butter in a bowl and carefully melt together in the microwave or over a pan of gently simmering water. Rinse the cherries in a sieve (this takes away the stickiness) and pat dry, then place on a chopping board. Chop the cherries into small pieces and add to the bowl of chocolate and butter, along with the cranberries. Place the biscuits in a sandwich bag and bash with a rolling pin until you have crumbs. Add to the bowl and then mix everything together.
  2. Line a small square cake tin with clingfilm and tip in the mixture. Place clingfilm over the top and press down with a potato masher to level out the surface. Ideally, you need the mixture to be about 2-3cm (3/4-1 1/4in) deep, so if the tin is too big, press the mix down into one end and fold over the clingfilm to hold in place. Place in the fridge for a few hours to set, before turning out onto a board and cutting into squares.

Няма коментари:

Публикуване на коментар