Хесарубеле Косамбари
(за 2-3 порции)
Продукти:
- 1/3 ч. жълта леща/ мунг дал
- 1 настърган среден морков
- 1/4 ч кокосови стърготини
- 2с.л. нарязани кориандрови лсита
- 3/4 с.л. паста от зелени чилита или 2 ситно нарязани чилита
- сокът от 1/2 лимон
- сол на вкус
- 1/2ч.л. синапени семена
- 1с.л. урид дал
- щипка асафетида
- 5-6 листа от къри
- 1 с.л. олио
Накиснете мунг дала за 1 час след което го прецедете в цедка. Оставете го настрана да се отцеди добре.
В купа добавете мунг дала, кокосовите стърготини, кориандровите листа и настъргания морков. Преди да сервирате добавете солта, чили пастата и и лимоновия сок и разбъркайте добре.
В малък тиган запържете синапа след което добавете урад дала и пържете докато почервенее. Добавете листата къри и асафетидата и запържете за още няколко секунди.
Добавете подправките към салатата и разбъркайте хубаво.
Hesarubele Kosambari Recipe
(Serves 2-3)
Ingredients:
- 1/3 cup yellow lentils/Moong dal
- 1 medium Carrot,grated
- 1/4 cup grated Coconut
- 2 tbsp chopped Coriander leaves
- 3/4 tsp ground green Chili paste(2 green chilles)
- juice of 1/2 Lemon
- Salt to taste
- 1/2 tsp Mustard seeds
- 1 tsp Urad dal
- a pinch of Asafoetida
- 5-6 Curry leaves
- 1 tsp Oil
Soak moong dal for an hour and drain off the excess water in a strainer.Leave it in strainer for sometime so that all the water would be strained.
In a mixing bowl add strained moong dal,grated coconut,chopped coriander and grated carrot.
Just before serving,add salt,green chili paste and lemon juice and mix well.Taste it and adjust according the seasoning according to your requirement.
In a small pan heat oil and crackle mustard seeds and add urad dal and fry until it turns red.Add curry leaves and asafoetida and fry for few more seconds.
Add the seasoning to the mixed salad and mix it nicely.
Serve it as a snack or as a part of meal.
Няма коментари:
Публикуване на коментар