Китайски Мунг Кексчета - Mung Bean Cake
Съставки:
Приготвяне:
- Един ден по-рано подгответе мунг дала и го накиснете за една вечер.
- Преместете в огнеупорна купа, сипете вода така че да покрие дала
- Пригответе съд за готвене на пара и сложете купата с дала. Оставете я за 25-30 мин или докато омекнат напълно зърната.
- Отстранете излишната вода и направете пюре от боба с подходящ прибор или използвайте пасатор
- Пресипете пюрето в тиган, добавете захар, кокосово мляко, олио и сол. Разбърквайт на слаб огън докато усетите, че течността се е изпарила и се образува гладко тесто.
- Вземете 2-3 лъжици от тестото, направете топка и след това оформете с формичка за сладки или леко сплескайте топчето с длани, ако нямате този уред.
Забележки:
|
Mуун кексче |
Сладките трябва да се увият в найлон и да се държат в хладилник.
Сместа може да се ползва за пълнеж на Муун кексчета.
Важно: Ползвайте линковете, за да поръчате продуктите или да видите снимки!
Ingredients
- Around 300g mung dal
- 2 tablespoons vegetable oil
- 1 cup coconut milk
- 1/8 teaspoon salt
- 1/2 cup of sugar or maple syrup; add more if you want the cakes to be sweeter
Instructions
- In the morning of the previous day, rinse mung beans and then soak for at least one day and one night.
- Transfer the mung beans to a large pot, pour water to cover them (the beans will continue absorbing the water).
- Set
up your steamer and put your pot with those beans in to steam for
around 25-30 minutes with medium heat until you can easily smash them
with your fingers.
- Discard
excess water and smash the mung beans with a rolling pin or scoop until
get a puree texture (if all the skins are removed). Or transfer all the
content to a food process, mix until a puree texture (some green skins
are kept).
- Transfer
the puree into a pan; add sugar, coconut milk, oil and salt. Use low
fire to heat until the moisture is reduced and the puree can form a
smooth ball. Keep stirring during the process.
- Get around 2 ~3 scoops of the final mixture, roll it into ball and then shape with moon cake tool.
Notes
|
Mooncake |
How to keep: wrap with plastic wrap and store in fridge.
This can be used as the filling of a
mung bean moon cake.
Няма коментари:
Публикуване на коментар