понеделник, 25 август 2014 г.

Пилав с киноа, ориз, копър и печени домати

 

Продукти:

  • 250г чери домати нарязани на две
  • 4 с.л. зехтин
  • 1 лук нарязан наситно
  • 3 пера свежа целина, нарязани
  • ½ ч.л. кимион семена
  • 2 скилидки чесън ситно нарязани
  • 100гр бял или кафяв басмати ориз
  • 140гр киноа
  • 2 x 20гр връзки копър, ситно няразан
  • 500мл пилешки или зеленчуков бульон
  • 50гр препечени кедрови ядки
  • сервира се с бяла риба по желание

Приготвяне:

  1. Нагрейте фурната до 180 градуса. Сложете доматите върху хартия за печене и поръсете  две супени лъжици зехтин и малко сол и подправки по избор. Печете 15 мин, махнете от фурната и оставете настрана.
  2. Загрейте останилия заехтин в голям тиган. Добавете лука, целината, кимиона, чесъна и подправете на вкус. Запържете на среден огън за 10 минути до златисто. Добавете ориза, киноата, копъра и булжона. Покрийте с капак тигана и гответе 12-15 минути или докато оризът омекне. Добавете доматите и кедровите ядки и разбъркайте. Сервирайте с бяла риба или зелена салата.

 

Quinoa rice pilau with dill & roasted tomatoes

 

 Ingredients:

  • 250g cherry tomatoes, halved
  • 4 tbsp olive oil
  • 1 onion, thinly sliced
  • 3 sticks celery, sliced
  • ½ tsp cumin seeds
  • 2 garlic cloves, finely chopped
  • 100g basmati rice (brown or white)
  • 140g quinoa
  • 2 x 20g packs dill, chopped
  • 500ml chicken or vegetable stock (from a cube is fine)
  • 50g pine nuts, toasted
  • white fish, such as sea bass, to serve

Method:

  1. Heat oven to 180C/fan 160C/gas 4. Put the tomatoes on a baking sheet and drizzle with 2 tbsp olive oil and some seasoning. Roast for 15 mins, remove and set aside.
  2. Heat the remaining olive oil in a large pan. Add the onion, celery, cumin and garlic, then season to taste. Fry on a medium heat for 10 mins until golden. Add the rice, quinoa, dill and stock. Cover with a lid and cook for 12-15 mins or until the rice is soft. Add the tomatoes and pine nuts, and gently stir through. Serve with white fish or a green salad.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар