Коледен кейк с плодов пълнеж
Продукти:
за един 18см кейк
За пълнежа:- 1 буркан пълнеж за сладкиши Mincemeat
- 100г. сушени сливи, едро нарязани
- 50г. коктейлни череши на четвъртинки
- 175г . захаросана портокалова/лимонова кора
- 150мл шери
- 225гр. бяло брашно
- 3 равни лъжички бакпулвер
- 150гр масло
- 150гр кафява захар
- Настъргана кора от 1 малък портокал
- Настургана кора от 1 малък лимон
- 3 яйца
Приготвяне
Време за подготовка; 30 мин Печене: 2ч30мин Допълнително време за пълнежа: 3 дни престояване Готово за: 3 дни и 3 ч
- Изсипете пълнежа Mincemeat в голяма купа. Добавете нарязаните сливи, черешите, смесените сушени плодове и захаросаните кори. Залейте с шерито и разбъркайте добре и покрийте, Оставете да престои за няколко часас или до 3 дни, ако е възможно.
- Когато сте готови да започнете кейка, загрейте фурната на 140С. Леко намазнете 20 см форма за кейк и сложете хартия за печене.
- Смесете пълнежа, брашното, бакпулвера, маслото, кафявата захар, настърганите кори от лимон и портокал и яйцата в голяма купа. След това изсипете сместта във формата за печене и печете за 2 1/2ч. Изключете фурната но оставете кейка вътре за още 30 мин.
- Отделете кейка от формата и оставете да изстине на решетъчна подложка, след което съхранявайте в кутия до 3 седмици.
Luxurions Mincemeat Christmas cake
Ingredients
Makes: One 18cm fruit cake
- For the rest of the cake
- 225g (8oz) plain flour
- 3 level teaspoons baking powder
- 150g (5oz) softened butter
- 150g (5oz) dark brown soft sugar
- Grated zest 1 small orange
- Grated zest 1 small lemon
- 3 eggs
Method
Prep:30min › Cook:2hr30min › Extra time:3days soaking › Ready in:3days3hr
- Spoon the mincemeat into a large bowl. Add chopped prunes, glace cherries, mixed dried fruit and candied peel. Pour over the sherry; stir well and cover. Leave to soak for a few hours or up to 3 days, if possible.
- When ready to make the cake: Preheat the oven to 140 degrees C / Gas 1. Lightly grease and line an 20cm (8 inch) round cake tin with baking paper.
- Mix the soaked fruit, flour, baking powder, butter, brown sugar, grated zest and eggs together in a large mixing bowl. Spoon into the prepared tin and bake for 2 1/2 hours. Turn off the oven but keep the cake in for another 30 minutes or so.
- Remove form the tin, cool on a wire rack and store in an airtight container for up to 3 weeks.
Няма коментари:
Публикуване на коментар