събота, 30 ноември 2013 г.

Чийзкейк "Червено Кадифе" - Red Velvet Cheesecake Bars

Чийзкейк "Червено Кадифе"






Тези червени чийзкейк блокчета са идеални по всяко време на годината , но са особено подходящи по Коледа или Свети Валентин. Те лесно се правят и не струват много .

 









За брауни тестото : 
  • 1/2 ч.. масло , разтопено 
  • 1 ч. захар
  •  1 чаена лъжица. ванилия 
  • 1/4 ч.. какао на прах 
  • 1/4 чаена лъжичка. сол 
  • 1 супена лъжица. червен оцветител за храна 
  • 1 чаена лъжица. ябълков оцет 
  • 2 яйца 
  • 3/4 ч..универсално брашно
Топинг :250 гр крема сирене , омекотено1/4 ч. захар1 яйце1/2 ч.л. . екстракт от ванилияЗагрейте фурната до 180 C. Напръскайте 20 ×20 см съд с незалепващоспрей за готвене . Смесете масло , захар, ванилия, какао на прах , сол, хранителен оцветител , и оцет в голяма купа смесване. Добавете яйца . След това добавете брашното малко по малко , докато добре се смеси в брауни слоя. Изсипете тестото в тавата , като си запазите около 1/ 4 чаша от тестото за  топинг слоя.В купа за смесване със средни размери , забъркайте крема сиренето , захарта, яйцата и ванилията. Разстелете крема сиренето върху брауни слоя. Наслагайте големи капки със съпена лъжица от тестото което запазихте. С нож направете зигзагообразни движения през капките и сирения слой, така че да се получи меланж. Печете 30 минути. Охладете напълно преди рязане. Останалите парченца съхранете в хладилника.

 

Red Velvet Cheesecake Bars

 

These Red Velvet Cheesecake Bars are great any time of year, but are especially festive at Christmastime or Valentine’s Day.  They’re easy to make, too – and don’t cost a lot.

Red Velvet Brownie Layer:
 

1/2 C. butter, melted
1 C. sugar
1 tsp. vanilla
1/4 C. cocoa powder
1/4 tsp. salt
1 Tbsp. red food coloring
1 tsp. apple cider vinegar
2 eggs
3/4 C. all-purpose flour

Cream Cheese Topping:
1 8-oz. pkg. cream cheese, softened
1/4 C. sugar
1 egg
1/2 tsp. vanilla extract

Preheat oven to 350.  Spray an 8×8 pan with nonstick cooking spray.  Combine butter , sugar, vanilla, cocoa powder, salt, food coloring, and vinegar in large mixing bowl.  Add eggs.  Next, add flour little by little until well-incorporated into brownie layer mixture. Pour the batter into the pan, reserving about 1/4 cup of the batter for the cream cheese topping layer.
In a medium-sized mixing bowl, blend together cream cheese, sugar, egg, and vanilla. Spread the cream cheese layer on top of the brownie layer.  Drop teaspoons of the remaining brownie batter on top of the cream cheese.  With a knife, drag zig-zag lines in the batter to create swirls.  Bake for 30 minutes. Cool completely before cutting, and refrigerate remaining bars.

Няма коментари:

Публикуване на коментар