събота, 7 септември 2013 г.

Сорс Мач - Sorse Maach

 Сорс Мач
/Рибено къри със синап/



Съставки
  • Синапено семе - 1с.л.
  • Риба нарязана на големи парченца - 600г
  • Джинджифил - парченце 5см
  • Чесън - 5 ск.
  • Зелени люта чушки - 2-3
  • Оцет - 2 с.л
  • Микс от подправки Панч Пурен - 1 ч.л.
  • Лук - 2 "щипки"
  • Куркума - 3/4 ч.л.
  • Сол
  • Кокосово мляко - 1 чаша


Начин на приготвяне
1. Загрейте 1 с.л. синапено олио в незал. тиган. Нарежете на тънки филийки джинджифила и чесъна и задушете леко. Счупете зелените люти чушки и ги добавете заедно със синапеното семе. 

2. Добавете оцет и изключете котлона. Преместете сместа в кухн. робот и направете еднородна паста.

3. Загрейте оставащото синапено олио в друг незал. тиган. Нарежете на финно лука и го добавете заедно със микса от подправки Панч Пурен и задушете леко на тих огън.

4. Междувременно поръсете със сол и 1/4 ч.л. куркума върху рибните парченца. Не оставяйте лука да покафенява. Добавете смляната паста от кухн. робот и разбъркайте добре.

5. Добавете ½ чаша вода, сол и оставащото количество куркума. Добавете кокосово мляко и разбъркайте. Добавете парченцата риба и разбъркайте. Сложете  капака на тигана и сгответе рибата добре. Сервирайте горещо с ориз на пара.

Добър апетит!


Продукти, които Ви предлагаме:


 
Кокосово мляко
Синапено семе













 
Добавете надпис





Миск от подправки Панч Пуурен







 Sorse Maach
/mustard fish curry/



Ingredients
  • Mustard seeds- 1tbsp
  • Fish cut into thick slices - 600g
  • Mustard oil - 3 tbsp
  • Ginger - 5cm peace
  • Garlic - 5 cloves
  • Green chili - 2-3
  • Vinegar - 2 tbsp
  • Panch puren - 1 tsp
  • Onion - 2 measures
  • Turmeric Powder 3/4 tsp
  • Salt
  • Coconut milk - 1 cup


Method 
1. Heat 1 tbsp mustard oil in a non stick pan. Slice the ginger and garlic and add to the pan and sauté lightly. Break the green chillies and add along with the mustard seeds. 

2. Add vinegar and switch off the heat. Transfer this mixture into a mixer jar and grind to a fine paste. 

3. Heat the remaining mustard oil in another non stick pan. Chop the onions finely. Add the paanch phoron and onions to the oil and sauté lightly. 

4. Meanwhile sprinkle salt and ¼ tsp turmeric powder over the fish slices and apply evenly over all the slices. Do not let the onions colour. Add the ground paste and mix. 

5. Add ½ cup water, salt and the remaining turmeric powder and mix. Add coconut milk and mix. Add the fish pieces and mix. Cover the pan and cook till the fish is done. Serve hot with steamed rice.

Enjoy! 

Няма коментари:

Публикуване на коментар