Индийски туршии
Индийските турший се приготвят от разнообразни зеленчуци и плодове нарязани на малки парченца и сготвени в различни растителни мазнини, като сусамово олио или саламури с различни индийски подправки - асафетида, лют червен пипер, куркума, сминдух и много сол. В някои райони са известни с приготвянето на консервирани месо и риба. Зеленчуците могат да се комбинират в туршията за да се получи смесена зеленчукова туршия. Някои видове зелечуци и плодове са достатъчно малки за да се слагат и цели.
Ние предлагаме голямо разнообразие от готови туршии, които можете да намерите в нашите магазини в София и Варна, както и на уебсайта ни.
Туршия от манго
Поръчай от тук |
Лютата туршия от манго е традиционна индиийска рецепта за изключително лют вкус, съдържаща сочно манго с люти чушки и автентични подправки. За разлика от манго чътнитата, които обикновено са сладки, лютата туршия има униклаен, леко остър вкус, който се впсива идеално към кърито ви, със сандвича дори е подходяща като дип за пападъми.
В индийската кухня, смесената туршия съдържа повече плодове / манго и лимон/, както и зеленчуци. Приготвя се олио за разлика от западните туршии. Използва се повече лимонов сок за придаване на кисел вкус вместо оцет. Всеки регион има своите особености при приготвянето и подправянето.
Рецепти за смесена туршия могат да се намерят в китайската, ориенталската и много други кухни.
Тази туршия е традиционна и много популярна в ресторантите. Тя представлява сочна комбинация от лимон с автентични подправки, което я прави отличена добавка към всяко къри. Туршията от лимони е подходяща за гарнитура към студени меса и закуски
Чесновата туршия е много популярна в Андра Прадеш. Чесънът е отличен източник на полезен манган. Сладкият вкус на туршията идва от меласата. Приготвя се като се смесят обеленият чесън, сусамени семена, меласа и сол. Тази традиционна рецепта е е чудесна комбинация от леко лют чесън и стафиди, чили и подправки. Чудесна добавка е към кърита, пападъми и наан.
Уникална и превъзходна сладка туршия съчетаваща патладжан и индийски подправки. Това един от тези продукти, в които се влюбвате щом ги опитате. Подходяща е за къри, салати, месо и закуски.
Туршии от люти чушки
Идеални са ако сте почитател на изключително лютите ястия и добрия вкус на лютите чилита. Опитайте туршията с пападъм и къри.
Туршията от зелени чилита на Ашока е малко по-различна от тази на Патак. Тя също има уникален индийски вкус, но с добавка здравословен зехтин.
Туршията от зелени чилита на Ашока е малко по-различна от тази на Патак. Тя също има уникален индийски вкус, но с добавка здравословен зехтин.
Пълната гама Пикълс, която предлагаме може да разгледате тук
Indian pickles
Indian pickles are made from a vast variety of vegetables
and fruits that are chopped into small pieces and cooked in edible oils
like sesame oil
or brine
with many different Indian spices like asafoetida,
red chili
powder, turmeric,
fenugreek,
and plenty of salt. Some regions also specialize in pickling meats and fish.
Vegetables can also be combined in pickles to make mixed vegetable pickle. Some
varieties of fruits and vegetables are small enough to be used whole.
We offer a lot of
different kinds of pickles you will be able to find in our shops in Varna and
Sofia as well as on our website.
Mango pickles
Order from here |
Hot Mango Pickle is a traditional Indian pickle with an
extra hot kick - combining juicy mangoes with chillies and authentic spices.
Unlike mango chutneys which are typically sweet, our Hot Mango Pickle has a
unique, almost bitter flavour, and tastes fantastic alongside your favourite
curry, with a sandwich or as a dip for pappadums.
Mixed Pickle
In Indian cuisine, a mixed Indian pickle
is more likely to contain fruits (for example, mangos and limes)
as well as vegetables. Indian pickle is prepared using oil, unlike western
pickles, and is more likely to use lemon juice or some other acid as a souring
agent instead of vinegar. There are regional variations in spicing and in the
ingredients.Recipes for mixed pickles can also be found in Chinese cuisine, Middle Eastern cuisine, and many other world cuisines.
Lime pickle
Garlic pickle
Garlic pickle is a popular pickle in Andhra Pradesh. Garlic is an excellent source of dietary manganese. The sweetness is provided by jaggery. It is prepared by mixing the peeled garlic pods with mustard seeds and jaggery along with the pinch of salt. This traditional family recipe is a great combination of mild Indian baby garlic with sultanas, chilli and authentic spices. It tastes fantastic alongside your favourite curry, or with pappadums or naan.
Brinjal pickle
A unique & delicious sweet pickle, blending aubergines
with authentic spices, it is one of those products that once you try you love.
It tastes great with curry, or give it a go on a sandwich or with a salad or
cold meats.
Perfect if you are a fan of unadulterated heat and the
wonderful taste of the chilli pepper (so fundamental in many cuisines around
the world). Try it with pappadums, or alongside your favourite curry.
Ashoka Green Chilli Pickle is slightly different from Patak's. It also has unique Indian flavors but coupled with healthy Olive Oil.
You can see the full range of Pickels here
Ashoka Green Chilli Pickle is slightly different from Patak's. It also has unique Indian flavors but coupled with healthy Olive Oil.
You can see the full range of Pickels here
Туршиите са страхотни, автентични са-оригинални. С удоволствие ще пробвам и другите им продукти.
ОтговорИзтриване