сряда, 25 юни 2014 г.

Ориз басмати с броколи - Basmati rice with broccoli

Ориз басмати с броколи

Продукти:1 глава броколи
зехтин
1 лук ситно нарязан
химамайлска сол
3 скилидки чесън ситно нарязани
2 cm джинджифил обелен и нарязан на ситно
1/2 червено чили ситно нарязано
1 ч.л. семена кимион
1ч.л. куркума
2 ч.л. синапено семе
1 ч.л. млян кориандър
щипка черен пипер
1 ч.ч. басмати или кафяв басмати
2 ч.ч вода

1 лимон
пресен кориандър/ магданоз

Приготвяне:

Разделете броколите на малки парченца. Вземете голшм тиган с капак и сипете малко мазнина и загрейте. Добавете лука и пържете докато омекне. Добавете чесъна, чилито и подправките. Запържете за 10-15 секунди и разбърквайте добре. Сипете ориза и го запържете за няколко секунди заедно с подправките и след това добавете водата. Гответе на слаб огън 5 минути след това махнете капака и сипете броколите. Похлупете и гответе още 10 мин или докато оризът поеме течността. След това добавете малко мазнина и кориандрови листа, малко лимонов сок и сервирайте с кисело мляко или  наан.



Basmati rice with broccoli



Products:

1 head broccoli
olive oil
1 finely diced onion
sea salt / himalayan salt
3 cloves garlic, finely chopped
2 cm fresh ginger peeled and finely chopped
1/2 red chilli finely chopped
1 tb.sp. cumin seeds
1 t. sp tumeric pwd
2 t. sp. black mustard seeds
1 t.sp. corainder pwoder
pinch ground pepper
1 mug of white basmati rice / brown basmati
2 mugs of water

1 lemon
some fresh coriander optional

Method:

Finely chop the broccolli. Get a large lided pan add a little bit of oil and add the onion.. Lower the heat and cook the onion till it is tender. Add the garlic chilli and all the spices. Sizzle the for 15 sec and mix them well. Throw the rice and toast it for a few seconds with the spices and the pour the water in. Cook on a low heat for a few minutes. Аfter 5 mins take the lid off and put the  broccolli in the pot. Put the lid back on and cook for another 10 minutes or until the rice absorbes the water. When it's done  cooking add a little oil and a handful of coriander leaves and lemon juice.Serve with some yoghurt or naan bread.

Няма коментари:

Публикуване на коментар