петък, 13 юни 2014 г.

Тапиока, манго лайм, чили пудинг - Tapioca mango, lime and chilli pudding

 

 

Тапиока, манго лайм, чили пудинг

½ ч тапиока перли
60мл кокосова сметана
1 супена лъжица кафява захар
1 манго
1 лайм
щипка чили на прах

Кипнете една голяма тенджера с вода . Бъркайки постоянно, залейте тапиоката перли в съда с бавен, постоянен поток, за да се предотврати образуването на буци. Оставете на слаб огън, като  разбърквате често, докато перлите станат прозрачни. Прецедете и изплакнете със студена вода, докато изстинат.

Междувременно смесете кафявата захар с кокосовата сметана. Добавете тази смес към охладената тапиока и комбинирайте . Разделете в 4 чаши и оставете в хладилника за най-малко 2 часа.

Точно преди сервиране,нарежете  мангото на кубчета,махнете люспата оставете само плътта. Сипете лимоновия сок от половин лимон в четирите чаши. Поръсете пестеливо с чили на прах и гарнирайте с резен пресен лайм.

 

 

Tapioca mango, lime and chilli pudding

½ c tapioca pearls
60ml coconut cream
1 Tbsp brown sugar
1 mango
1 lime
pinch chili powder

Bring a large pot of water to the boil. Whisking constantly, pour the tapioca pearls into the pot in a slow, constant stream, to prevent clumping. Simmer, stirring often, until the pearls just go translucent. Strain and rinse under cold water until cool.

Meanwhile mix the brown sugar with the coconut cream. Add this mix to the cooled tapioca and combine well. Divide between 4 glasses and set in the refrigerator for at least 2 hours.

Just before serving, quarter, cut the cheeks from the mango, skin them, and dice the flesh. Squeeze with lime juice from half a lime divide between the 4 glasses. Sprinkle sparingly with the chili powder and garnish with a slice of fresh lime.

Няма коментари:

Публикуване на коментар