понеделник, 3 ноември 2014 г.

Хрупкав маршмелоу брауни - Marshmallow Crunch Brownies

Хрупкав маршмелоу брауни

Продукти:


  • 1 кутия Betty Crocker Брауни фъдж микс приготвен според указанията на кутията
  • 3 ч.ч. Ginni's маршмелоус бонбони
  • 2 ч.ч хрупкава оризова закуска Кellogg's Rice Krispies
  • 3/4ч.ч шоколадов чипс
  • 3/4 ч.ч бътърскоч чипс
  • 1/4 ч.ч фъстъчено масло 
Бътърскоч чипс :

1/2 ч.ч масло

1/2 ч.ч кокосово олио ( без аромат ако не го харесвате) 
1 ч.ч кафява захар 1 ч.л. ванилова есенция
В тиган разтопете маслото, кокосовото олио и кафявата заахр. Бъркайте непрексънато докато всички съставки се смесят почти до кипване, след което намалете температурата. Разбърквайте още известно време на слаб огън, докато захарта се разтвори и сместа се втечни. Махнете сместа от огъня и добавете ванилията. Изсипете сместа в съд покрит с хартия за печене и оставете в хладилника за 3-4 часа след което начупете на малки парченца.

Приготвяне:


  1. Намазнете тава с размер приблизително 27 х 17 см. Пригответе браунито според рецептата на кутията. Печете 28-31 мин. По време на последните 2 минути от печенето поръсете маршмелоусите върху браунито и оставете да се пече оставащите 2 мин.
  2. Докато браунито изстива, разтопете шоколадовия чипс в микровълнова или на печката. Щом се разтопят добавете фъстъченото масло и оризовата закуска. Осатвете леко да изстине и внимателно разстелете върху  браунито.
  3. Приберете в хладилника. Щом шоколадът се втвърди, нарежете на парчета и насладете.
Betty Crocker Брауни Микс
Ginni's Маршмелоус
Kellogg's Оризова Закуска
 

Marshmallow Crunch Brownies 

Ingredients:


  • 1 box Betty Crocker brownie mix (18.9 ounce) made according to package directions*
  • 3 cups Ginni's marshmallows
  • 2 cups crisp rice cereal Кellogg's Rice Krispies
  • 3/4 cup milk chocolate chips
  • 3/4 cup butterscotch chips
  • 1/4 cup peanut butter 
Homemade Butterscotch Chips
1/2 cup butter
1/2 cup coconut oil (I used expeller pressed so as not to have a coconut flavor)
1 cup organic brown sugar
1 teaspoon vanilla extract

In a saucepan, melt together butter, coconut oil and brown sugar.  Stir continually until all ingredients are mixed well, bringing the mixture ALMOST to a boil, then turning down the heat.  Cook and stir some more on low heat until the sugar is dissolved and the mixture is a liquid.
Remove the mixture from the heat and stir in vanilla extract.  Pour the contents onto a parchment paper lined container.
Place the dish into the fridge for 3-4 hours to allow the mixture to solidify. Cut or break the butterscotch into small “chips”

Instructions:

  1. Grease an 11×7 inch pan. Make brownies according to package directions. Bake for 28-31 minutes. During the last 2 minutes of the brownies cooking time, remove from the oven and sprinkle the marshmallows over the top. Return to the oven and cook for 2 more minutes. (I baked for 29 min. then added the marshmallows for the last 2 min.)
  2. While the brownies are cooling, melt the chocolate chips in the microwave or over the stove top according to the package directions. (I just microwave and stop to stir every 20 seconds until melted.) Once melted, stir in the peanut butter and rice cereal. Let it cool slightly then gently spoon and spread over the cooled marshmallow layer.
  3. Let the brownies set up in the fridge. Once the chocolate is firm, cut & enjoy! These are best served cold. Store covered in the refrigerator.

Няма коментари:

Публикуване на коментар