петък, 21 декември 2012 г.

Лесна рецепта за халва от манго

Това е чудесна халва и е много лесна за приготвяне. Всеки, който обича манго със сигурност ще я хареса.Тя е мека и буквално се топи в устата.


Съставки:
Кесар манго пюре - 3 чаши
1/4 чаша захар
5 супени лъжици гий
Щипка кардамон по желание

Количеството е за 9 порции


Приготвяне:
Стъпка 1:
Нагорещете 2 лъжици гий и добавете мангото и захарта.


Стъпка 3:
Кипнете за около 30 минути като разбърквате на всеки 10 минути. f



Стъпка 3:
Добавете останалото гий малко по малко и кипнете за още 20-30 минути докато сместа промени цвета си и стане лъскава.


Стъпка 4:
Спрете огъня и изсипете халвата в намазнена чиния.

Стъпка 5:
Остевете я да преседи за 2 часа след което я нарежете както пожелаете.


Бележка:
Ако използвате прясно  манго пасирайте го. Пържено в гий кашу може да се ползва за гарниране

2 коментара:

  1. Ей, супер е това, но го направих с кокосово масло.

    ОтговорИзтриване
  2. Радвам се, че ви хареса. Получи ли се добре с кокосово масло?

    ОтговорИзтриване