Пиле "Тикка Масала"
Необходими продукти:
300 гр пилешко филе
5-6 с. л. кисело мляко
1 глава лук
2-3 скилидки чесън
джинджифил
червен пипер
кардамом
канела
кимион
кориандър
куркума
гарам масала
кайенски пипер (лют червен)
магданоз
сол
олио
Начин на приготвяне:
Загрейте мазнина в дълбок тиган и запържете за кратко канелата и кардамома, колкото да я овкусят. Махнете ги от тигана и добавете накълцания лук. Изчакайте да се задуши и прибавете чесъна и джинджифила.
Нарежете пилешкото на парчета и го сипете в тигана. Разбъркайте и щом се запържи, сипете всички останали подправки (по около чаена лъжичка от всяка), предварително смесени в купичка.
Разбъркайте и долейте 150 мл гореща вода. Похлупете тигана и оставете да се задушава, докато се получи гъст сос.
Накрая сипете киселото мляко, объркайте и оставете да се довари още 5-10 минути. Пилешко "Тикка Масала" се поднася върху канапе от сварен ориз и поръсено с накълцан магданоз или кориандър.
Необходими продукти:
300 гр пилешко филе
5-6 с. л. кисело мляко
1 глава лук
2-3 скилидки чесън
джинджифил
червен пипер
кардамом
канела
кимион
кориандър
куркума
гарам масала
кайенски пипер (лют червен)
магданоз
сол
олио
Загрейте мазнина в дълбок тиган и запържете за кратко канелата и кардамома, колкото да я овкусят. Махнете ги от тигана и добавете накълцания лук. Изчакайте да се задуши и прибавете чесъна и джинджифила.
Нарежете пилешкото на парчета и го сипете в тигана. Разбъркайте и щом се запържи, сипете всички останали подправки (по около чаена лъжичка от всяка), предварително смесени в купичка.
Разбъркайте и долейте 150 мл гореща вода. Похлупете тигана и оставете да се задушава, докато се получи гъст сос.
Накрая сипете киселото мляко, объркайте и оставете да се довари още 5-10 минути. Пилешко "Тикка Масала" се поднася върху канапе от сварен ориз и поръсено с накълцан магданоз или кориандър.
Няма коментари:
Публикуване на коментар