понеделник, 11 февруари 2013 г.

Пиле "Тикка Масала"

Пиле "Тикка Масала"

Необходими продукти:
300 гр пилешко филе
5-6 с. л. кисело мляко
1 глава лук
2-3 скилидки чесън
джинджифил
червен пипер
кардамом
канела
кимион
кориандър
куркума
гарам масала
кайенски пипер (лют червен)
магданоз
сол
олио

Начин на приготвяне:

Загрейте мазнина в дълбок тиган и запържете за кратко канелата и кардамома, колкото да я овкусят. Махнете ги от тигана и добавете накълцания лук. Изчакайте да се задуши и прибавете чесъна и джинджифила.

Нарежете пилешкото на парчета и го сипете в тигана. Разбъркайте и щом се запържи, сипете всички останали подправки (по около чаена лъжичка от всяка), предварително смесени в купичка.

Разбъркайте и долейте 150 мл гореща вода. Похлупете тигана и оставете да се задушава, докато се получи гъст сос.

Накрая сипете киселото мляко, объркайте и оставете да се довари още 5-10 минути. Пилешко "Тикка Масала" се поднася върху канапе от сварен ориз и поръсено с накълцан магданоз или кориандър.

Няма коментари:

Публикуване на коментар