вторник, 2 септември 2014 г.

Соан Папди-Soan Papdi

Соан Папди


Соан папди е невероятен индийски десерт, който можете да си направите за всеки повод. Той е много известен в южноазиатските страни като Бангладш, Индия, Пакистан и Непал. Обикновено се реже в квадратна форма и има крехка, хрупкава текстура. Често се пордава по улиците. Произлиза от град Нажибабад щата Утар Прадеш. Всички обожават този десерт и не пропускат възможност да си хапнат от него, особено ако са любители на сладкото. Децата също го харесват заради хрупкавостта му. Популярен десерт е всякакви случаи и празници.


Време за подготовка:
Време за приготвяне:
Готово за консумация след:
Количество: за 4-6 човека

Продукти:

  • 1 ½ ч нахутено брашно
  • 1 ¼ ч обикновено брашно
  • 2 с.л. прясно мляко
  • 1 ч. захар
  • ½ ч.л. кардамом семена
  • 2 ч.л.печени бадеми или шамфъстък
  • полиетиленова хартия
  • 250гр гий

Приготвяне:


  1. Смесете заедно нахутеното брашно и пшеничното.
  2. Вземете тиган с дебело дъно и разтопете гиййто в него
  3. Добавете брашната и запечете до златисто
  4. Намалете огъня и продължавайте да бъркате от време на време.
  5. Направете сироп от захарта, вода, млякото и малко шафран.
  6. Изсипете тази смес в брашното.
  7. Разбийте добре с голяма вилица докато сместа започне да образува нишки.
  8. Преместете цялата смес върху намазнена повърхност и я разточете до дебелина от около 2 см.
  9. Добавете кардамомовите семена и семките. Натиснете ги добре на повърхността на папди с дланите си.
  10. Нарежете на кубчета, когато изстине напълно.
  11. Увийте парчетата по отделно в найлонов лист
  12. Съхранявайте в затворен съд.

Soan Papdi

Sohan Papdi, also known as Soan Papdi is a delectable Indian sweet which can be eaten during any occasion. This sweet is famous in South Asian countries like Bangladesh, India, Pakistan and Nepal. It is often square shaped and has a crisp and a flaky kind of texture. It is often sold in streets. It is originated from a town known as Najibabad in the state of Uttar Pradesh. It is everyone’s favorite sweet and no one can miss eating it if you have a sweet tooth! It is also the favorite sweet of children because of its exotic crispness. It is regarded as an all-purpose tasty sweet that is meant for any occasion or event.


Prep time:
Cook time:
Ready in:
Yields: Serves 4 to 6 People

Ingredients:

  • 1 ½ cups Besan (Gram Flour)
  • 1 ¼ cups Maida (Flour)
  • 2 tbsps Milk
  • 1 cup Sugar
  • ½ tsp Cardamom Seeds
  • 2 tsps toasted unsalted almonds and pistachios
  • Thin Polythene Sheet
  • 250 gms Ghee

Method:


  1. Mix together the besan and the maida together.
  2. Take a heavy saucepan and heat the ghee inside this pan.
  3. Add the maida and roast on low heat until it is golden in color.
  4. Cool a little and keep stirring occasionally.
  5. Make syrup of sugar, water, milk and saffron strands.
  6. Pour this sugar syrup into the maida mixture.
  7. Beat it well with a large fork until the mixture makes thread like flakes.
  8. Transfer all the mixture into a greased surface and then roll it into one inch thickness.
  9. Add the cardamom seeds and the charmagaz. Push it down with the help of your palms.
  10. Cut the flattened mixture into one inch squares when cool.
  11. Wrap all the pieces separately with a thin polythene sheet.
  12. Store the soan papdis in a sealed container.

Няма коментари:

Публикуване на коментар