четвъртък, 4 септември 2014 г.

Китайски Мунг Кексчета - Mung Bean Cake

Китайски Мунг Кексчета


Време за подготвка: 24 ч
Време за готвене: 1 ч

Количество: за около 10 порции
Китайските десертни мунг кексчета са идеални за края на лятото и се приготвят с изцяло естествени продукти.

Съставки:

 

Приготвяне:

  1. Един ден по-рано подгответе мунг дала и го накиснете за една вечер.
  2. Преместете в огнеупорна купа, сипете вода така че да покрие дала
  3. Пригответе съд за готвене на пара и сложете купата с дала. Оставете я за 25-30  мин или докато омекнат напълно зърната. 
  4. Отстранете излишната вода и направете пюре от боба с подходящ прибор или използвайте пасатор
  5. Пресипете пюрето в тиган, добавете захар, кокосово мляко, олио и сол. Разбърквайт на слаб огън докато усетите, че течността се е изпарила и се образува гладко тесто.
  6. Вземете 2-3 лъжици от тестото, направете топка и след това оформете с формичка за сладки или леко сплескайте топчето с длани, ако нямате този уред.

Забележки:

Mуун кексче
Сладките трябва да се увият в найлон и да се държат в хладилник. Сместа може да се ползва за пълнеж на Муун кексчета.





Важно: Ползвайте линковете, за да поръчате продуктите или да видите снимки!



Mung Bean Cake


Prep Time: 24 hours

Cook Time: 1 hour
Yield: making around 10 cakes
Chinese dessert mung bean cake is a perfect dessert in hot summer. Only natural ingredients are used.

Ingredients

  • Around 300g mung dal
  • 2 tablespoons vegetable oil
  • 1 cup coconut milk
  • 1/8 teaspoon salt
  • 1/2 cup of sugar or maple syrup; add more if you want the cakes to be sweeter

 

Instructions

  1. In the morning of the previous day, rinse mung beans and then soak for at least one day and one night.
  2. Transfer the mung beans to a large pot, pour water to cover them (the beans will continue absorbing the water).
  3. Set up your steamer and put your pot with those beans in to steam for around 25-30 minutes with medium heat until you can easily smash them with your fingers.
  4. Discard excess water and smash the mung beans with a rolling pin or scoop until get a puree texture (if all the skins are removed). Or transfer all the content to a food process, mix until a puree texture (some green skins are kept).
  5. Transfer the puree into a pan; add sugar, coconut milk, oil and salt. Use low fire to heat until the moisture is reduced and the puree can form a smooth ball. Keep stirring during the process.
  6. Get around 2 ~3 scoops of the final mixture, roll it into ball and then shape with moon cake tool.

Notes

Mooncake
How to keep: wrap with plastic wrap and store in fridge. This can be used as the filling of a
mung bean moon cake.

Няма коментари:

Публикуване на коментар