Карфиол със семена от Нигела
Продукти:
- 1 голям карфиол разчупен на малки парчета
- 2 средни картофа, обелени и нарязани на кубчета
- 2 с.л. синапено олио
- 1/2 ч.л. семена от Нигела/Калонжи
- 1/2 ч.л. синапено семе
- 4-5 зелени люти чушки разрязани на четири / по желание /
- 1/2 – 3/4 ч.л. захар / за балансиран вкус/
- Сол
Добавете семената от нигела към 1 с.л. от олиото/останалото оставете за по-късно/ и нагорещете.Ароматът на подправките се отделя по време на нагорещяването на олиото. Щом почнат да пукат, добавете синапените семена и зелените люти чушки. Внимавайте защото семената ще започнат да подскачат. Когато семената започнат да подскачат, прибавете карфиола и нарязаните картофи. Разбъркайте за да се смесят ароматите. Добавете захарта, солта и бъркайте усилено на силен огън за няколко минути. Ще видите как картофите и карфиолът ще добият златист цвят. Добавете 1/4 чаша вода и покрийте, гответе на слаб огън. Проверете дали карфиолът е готов, не е нужно да е много мек, а леко хрупкав. Поръсете с останалото синапено олио и разбъркайте.
Сервирайте топло заедно с пурита.
Няма коментари:
Публикуване на коментар