събота, 1 юни 2013 г.

Карфиол със семена от Нигела


cauliflower-with-nigella-1          














Продукти:
  1. 1 голям карфиол разчупен на малки парчета
  2. 2 средни картофа, обелени и нарязани на кубчета
  3. 2 с.л. синапено олио
  4. 1/2 ч.л. семена от Нигела/Калонжи
  5. 1/2 ч.л. синапено семе
  6. 4-5  зелени люти чушки разрязани на четири / по желание /
  7. 1/2 – 3/4   ч.л. захар / за балансиран вкус/
  8. Сол
          Приготвяне:
Добавете семената от нигела към 1 с.л. от олиото/останалото оставете за по-късно/ и нагорещете.Ароматът на подправките се отделя по време на нагорещяването на олиото. Щом почнат да пукат, добавете синапените семена и зелените люти чушки. Внимавайте защото семената ще започнат да подскачат. Когато семената започнат да подскачат, прибавете карфиола и нарязаните картофи. Разбъркайте за да се смесят ароматите. Добавете захарта, солта и бъркайте усилено на силен огън за няколко минути. Ще видите как картофите и карфиолът ще добият златист цвят. Добавете 1/4 чаша вода и покрийте, гответе на слаб огън. Проверете дали карфиолът е готов, не е нужно да  е много мек, а леко хрупкав. Поръсете с останалото синапено олио и разбъркайте.
          Сервирайте топло заедно с пурита.




Няма коментари:

Публикуване на коментар