събота, 15 март 2014 г.

Калдерета телешка яхния - Caldereta Beef Stew




Калдерета телешка яхния

(Филипинска рецепта)



Продукти:


  • 2 с.л. олио
  • 6 чаши нарязани на кубчета телешки гърди
  • 4 чаши вода
  • 1 пакет Mama Sita's Калдерета сос
  • 1/2 ч нарязани картофи
  • 1/2 ч нарязани моркови
  • 1 червена чувка нарязана на триъгълници
  • 1/2ч  зелен грах
  • 1/2 ч зелени маслини без костилки, нарязани

Приготвяне:

1. В тиган с мазнина се запържват говеждите гърди , докатопокафенеят краищата. Добавя се вода и  се оставя да заври, намалете огъня и оставете да къкри, докато омекнат. Добавя се вода, ако е необходимо. Когато месото омекне, добавете картофите и морковите. Оставете да къкри, докатото се  готвят.

2. Добавете Калдерета соса. Разбъркайте и оставете да заври.

3. Добавете червената чушка, зеления грах и зелените маслини. Гответе в продължение на 3 минути. Поднася се горещо.





 

CALDERETA BEEF STEW RECIPE



Ingredients:



  • 2 tbsp Oil
  • 6 cups, Brisket, cut into 1" cubes Beef
  • 4 cups Water
  • 1 pouch Mama Sita's Caldereta Mix
  • 1/2 cup, diced Potatoes
  • 1/2 cup, diced Carrots
  • 1 pc, red, cut into 1 & 1/2" triangles Bell Pepper
  • 1/2 cup Frozen Green Peas
  • 1/2 cup, pitted (optional) Green olives


Directions:

1. In a sauce pan, pan fry beef brisket in cooking oil until the edges turn brown. Add water and bring to a boil, lower the heat and simmer until tender. Add water if necessary. When the meat is tender, add potatoes and carrots. Simmer until cooked.

2. Add Mama Sita’s Caldereta Mix. Stir and let it boil.

3. Add red bell pepper, green peas and green olives. Cook for 3 minutes. Serve hot.


Няма коментари:

Публикуване на коментар