събота, 15 март 2014 г.

Пиле Адобо ADOBO CHICKEN





Пиле Адобо

(Филипинска рецепта)







Продукти:


  • 1 пакет Mama Sita's Adobo Mix
  • 1 ч. вода
  • 1 кг пилешко месо
  • 2 с.л. олио
  • 2 с.л. счукан чесън

Preparation:


  1. Разтворете един пакет  Mama Sita’s Adobo микс във водата. Мариновайте пилето в тази смес за 15 мин.
  2. В тиган нагорещете олио и на висока температура запържете изваденото от маринатата пиле докато покафенее леко по краищата.
  3. Изсипете марината в тигана и кипнете. Намалете огъня и гответе докато пилето е готово.
  4. Запържете чесъна и добавете пилешките късчета. Изсипете ако е останал сос от пилето и гответе на висока температура  за още 3 мин. Дръпнете от огъня и сервирайте.



 

ADOBO CHICKEN RECIPE








Ingredients:


  • 1 pouch Mama Sita's Adobo Mix
  • 1 cup Water
  • 2.2 lb Chicken
  • 2 tbsp Oil
  • 2 tbsp, crushed  garlic

Preparation:


  1. Dissolve 1 pouch Mama Sita’s Adobo Mix in water. Marinate the chicken in this mixture for 15 minutes.
  2. In a saucepan, heat cooking oil. Remove the chicken from the marinade and fry over high heat until the edges turn golden brown.
  3. Pour in the marinade and bring to a boil. Lower the heat and simmer until chicken is done.
  4. Sauté the garlic until golden, add the chicken pieces and stir-fry. Pour in any remaining sauce from the chicken. Cook over high heat for another 3 minutes. Remove from heat and serve.


Няма коментари:

Публикуване на коментар