Ориз със сос от скариди
(Филипинска рецепта)
За 8 порцииСъставки:
- ¼ч.ч олио
- 1 счукана скилидка чесън
- 3/4 ч.ч тънко нарязан лук
- 1-1/2 с.л. настърган джинджифил на ленти
- 2 зелени люти чушки без семките срязани диагонално
- 250 гр свинска кайма
- ¼ ч.ч Скаридена паста
- 1 с.л. Хойсин сос
- 7ч.ч сварен ориз
- 1 1/4 ч.ч манго срязано на ленти
- 1стрък нарязан пресен лук
- 1 яйце сготвено на омлет и нарязано
- 200 гр доматен сос
Приготвяне:
- Запържете за 5 мин чесъна, лука, джинджифила, лютитв чушки, свинската кайма и скаридената паста в мазнита.
- Добавете доамтения сос и хойсин соса. Покрийте и гответе още 5 мин като разбърквате от време на време.
- Добавете сготвения ориз и половината от мангото. Гответе и разбърквайте още 2 мин. Гарнирайте с пресния лук, останлото манго и яйцата.
Filipino Bagoong Fried Rice recipe
Makes 8 servings.Ingredients:
- ¼ cup Cooking Oil
- 1 head Garlic (crushed)
- 3/4 cup Onion (sliced thinly)
- 1-1/2 tbsp Ginger (sliced into thin strips)
- 2 pc Siling Haba (seeds removed, sliced into 1/4" thick, diagonally)
- 250 grams Ground Pork
- ¼ cup Bagoong Alamang
- 1 tbsp Hoisin Sauce
- 7 cups Cooked Rice
- 1 1/4 cup Green Mango (sliced like matchsticks)
- 1 stalk Green Onion (chopped)
- 1 pc Egg (cooked into omelette and then cut into strips)
- 200 grams Tomato Sauce
Cooking Procedure:
- Saute garlic, onions, ginger, siling haba, ground pork, and bagoong alamang in oil for 5 minutes.
- Add the tomato sauce and hoisin sauce. Cover and cook for 5 minutes, stirring occassionally.
- Add cooked rice and half of mangoes. Cook while stirring for 2 minutes.Top with green onions, remaining mangoes, and egg strips.
Обожавам да посещавам сайтове за кулинария! Чесот прекарвам времето си в кухнята!
ОтговорИзтриванеТози сайт е страхотен! Радвам се, че успях да прочета тази публикация! Успех с развитието му!
Прочетете още ...
☯ Здрави офис столове
☯ Офис столове от Sedni.bg
☯ Офис мебели от Интеза Ком