сряда, 4 март 2015 г.

Ориз със сос от скариди - Bagoong Fried Rice recipe

Ориз със сос от скариди 

(Филипинска рецепта)

За 8 порции

Съставки:
  • ¼ч.ч олио
  • 1 счукана  скилидка чесън
  • 3/4 ч.ч тънко нарязан лук
  • 1-1/2 с.л. настърган джинджифил на ленти
  • 2 зелени люти чушки без семките срязани диагонално
  • 250 гр свинска кайма
  • ¼ ч.ч Скаридена паста
  • 1 с.л. Хойсин сос
  • 7ч.ч сварен ориз
  • 1 1/4 ч.ч манго срязано на ленти
  • 1стрък нарязан пресен лук
  • 1 яйце сготвено на омлет и нарязано
  • 200 гр доматен сос

Приготвяне:

  1. Запържете за 5 мин чесъна, лука, джинджифила, лютитв чушки, свинската кайма и скаридената паста в мазнита.
  2. Добавете доамтения сос и хойсин соса. Покрийте и гответе още 5 мин като разбърквате от време на време.
  3. Добавете сготвения ориз и половината от мангото. Гответе и разбърквайте още 2 мин. Гарнирайте с пресния лук, останлото манго и яйцата.

Filipino Bagoong Fried Rice recipe

Makes 8 servings.

Ingredients:
  • ¼ cup Cooking Oil
  • 1 head Garlic (crushed)
  • 3/4 cup Onion (sliced thinly)
  • 1-1/2 tbsp Ginger (sliced into thin strips)
  • 2 pc Siling Haba (seeds removed, sliced into 1/4" thick, diagonally)
  • 250 grams Ground Pork
  • ¼ cup Bagoong Alamang 
  • 1 tbsp Hoisin Sauce
  • 7 cups Cooked Rice
  • 1 1/4 cup Green Mango (sliced like matchsticks)
  • 1 stalk Green Onion (chopped)
  • 1 pc Egg (cooked into omelette and then cut into strips)
  • 200 grams Tomato Sauce

Cooking Procedure:

  1. Saute garlic, onions, ginger, siling haba, ground pork, and bagoong alamang in oil for 5 minutes.
  2. Add the tomato sauce and hoisin sauce. Cover and cook for 5 minutes, stirring occassionally.
  3. Add cooked rice and half of mangoes. Cook while stirring for 2 minutes.Top with green onions, remaining mangoes, and egg strips.



Няма коментари:

Публикуване на коментар