събота, 7 март 2015 г.

Тиквен кейк - Pumpkin Bread

Тиквен кейк

 


Тази здравословна рецепта може да се направи с печена бяла тиква или друг вид подходяща тиква.

 Съставки:
  •     1 ч.ч. бадемово брашно
  •     ¼ ч.л. морска сол
  •     ½ ч.л. сода за хляб
  •     1 с.л. смляна канела
  •     1 ч.л. смляно индийско орехче
  •     ½ ч.л. карамфил
  •     ½ ч.ч печена тиква
  •     2 с.л. мед
  •     ¼ ч.л. стевия
  •     3 големи яйца


Приготвяне: 
  1. В кухненски робот смесете бадемовото брашно, солта, содата и подправките.
  2. Добавете тиквата, меда, стевията и яйцата и пасирайте 2 мин. 
  3. Изсипете тестото в малка форма за хляб.
  4. Печете на   180C 35-45 минути.
  5. Оставете да изстине около час.
  6. Сервирайте! 
Ззбележка: Ако използвате по-голяма форма от тази на снимката, кейкът няма да се надигне. Ще бъде по-дълъг и по-тънък.



   

 Pumpkin Bread

 

  
 This healthy pumpkin bread recipe can be made with roasted pumpkin or any type of roasted winter squash.   
 
Ingredients:
  •     1 cup blanched almond flour
  •     ¼ teaspoon celtic sea salt
  •     ½ teaspoon baking soda
  •     1 tablespoon ground cinnamon
  •     1 teaspoon ground nutmeg
  •     ½ teaspoon cloves
  •     ½ cup roasted pumpkin
  •     2 tablespoons honey
  •     ¼ teaspoon stevia
  •     3 large eggs



Method:
    In a food processor combine almond flour, salt, baking soda and spices
    Add pumpkin, honey, stevia and eggs and pulse for 2 minutes
    Scoop batter into a mini loaf pan
    Bake at 350° for 35-45 minutes
    Cool for 1 hour
    Serve

Please note: If you use a loaf pan that’s bigger than the size recommended above, your loaf of bread will not “rise,” it will be wider and shorter than the loaf in the photo above.

1 коментар: