вторник, 8 юни 2010 г.

Рецепта за Пиле Пакода

Вкусни рецепти от СОКОНИ
Пиле Пакода

Необходими продукти:

500 гр. Обезкостено пилешко месо
2 чаени лъжици олио
1 чаена лъжица млян кимион
1 ½ чаена лъжица сол
1-2 зелени люти чушки Халапеньос
1 глава лук
1 лъжица паста от джинджифил и чесън
2 чаени лъжици оцет
1 чаша извара или кисело мляко
1 чаена лъжица лимонов сок


Начин на приготвяне:

Нарежете лука и лютите чушки на големи парчета. За приготвяне на пастата, смелете няколко стръка пресен джинджифил и пресен чесън.Сложете всички продукти без пилешкото месо в блендер и ги смелете на дребно. Намажете пачетата месо с готовата смес и оставете в хладилника за 40 минути. След това извадете месото, панирайте го с брашно и го изпържете докато придобие златист цвят.
Сервирайте с ментов сос или кетчуп.

Няма коментари:

Публикуване на коментар