събота, 23 ноември 2013 г.

Коледен кейк с плодов пълнеж - Luxurions Mincemeat Christmas cake


Коледен кейк с плодов пълнеж

 

Продукти:

за един 18см кейк
За пълнежа:
  • 1 буркан пълнеж за сладкиши Mincemeat
  • 100г.  сушени сливи, едро нарязани
  • 50г. коктейлни череши на четвъртинки
  • 175г . захаросана портокалова/лимонова кора
  • 150мл шери
За тестото:
  • 225гр. бяло брашно
  • 3 равни лъжички бакпулвер
  • 150гр масло
  • 150гр кафява захар 
  • Настъргана кора от 1 малък портокал
  • Настургана кора от 1 малък лимон
  • 3 яйца

Приготвяне

Време за подготовка; 30 мин Печене: 2ч30мин Допълнително време за пълнежа: 3 дни престояване Готово за: 3 дни и 3 ч

  1. Изсипете пълнежа Mincemeat в голяма купа. Добавете нарязаните сливи, черешите, смесените сушени плодове и захаросаните кори. Залейте с шерито и разбъркайте добре и покрийте, Оставете да престои за няколко часас или до 3 дни, ако е възможно.
  2. Когато сте готови да започнете кейка, загрейте фурната на 140С. Леко намазнете 20 см форма за кейк и сложете хартия за печене. 
  3. Смесете пълнежа, брашното, бакпулвера, маслото, кафявата захар, настърганите кори от лимон и портокал и яйцата в голяма купа. След това изсипете сместта във формата за печене и печете за 2 1/2ч. Изключете фурната но оставете кейка вътре за още 30 мин.
  4. Отделете кейка от формата и оставете да изстине на решетъчна подложка, след което съхранявайте в кутия до 3 седмици. 


 

Luxurions Mincemeat Christmas cake

 

Ingredients

Makes: One 18cm fruit cake

  • To soak
  • 1 (411g) jar luxurious mincemeat
  • 100g (4oz) ready to eat prunes, roughly chopped
  • 50g (2oz) glace cherries, quartered
  • 175g (6oz) mixed dried fruit
  • 50g (2oz) chopped candied peel
  • 150ml (5 fl oz) medium sherry
  • For the rest of the cake
  • 225g (8oz) plain flour
  • 3 level teaspoons baking powder
  • 150g (5oz) softened butter
  • 150g (5oz) dark brown soft sugar
  • Grated zest 1 small orange
  • Grated zest 1 small lemon
  • 3 eggs

Method

Prep:30min  ›  Cook:2hr30min  ›  Extra time:3days soaking  ›  Ready in:3days3hr 

  1. Spoon the mincemeat into a large bowl. Add chopped prunes, glace cherries, mixed dried fruit and candied peel. Pour over the sherry; stir well and cover. Leave to soak for a few hours or up to 3 days, if possible.
  2. When ready to make the cake: Preheat the oven to 140 degrees C / Gas 1. Lightly grease and line an 20cm (8 inch) round cake tin with baking paper.
  3. Mix the soaked fruit, flour, baking powder, butter, brown sugar, grated zest and eggs together in a large mixing bowl. Spoon into the prepared tin and bake for 2 1/2 hours. Turn off the oven but keep the cake in for another 30 minutes or so.
  4. Remove form the tin, cool on a wire rack and store in an airtight container for up to 3 weeks.

Няма коментари:

Публикуване на коментар