Необходими продукти:
2 риби
5-6 скилидки чесън
3-4 зелени люти чушки
1/2 ч.ч. гъсто кисело мляко
2 с.л. лимонов сок
1 с.л. нарязан на дребно джинджифил
2 с.л. зехтин
сол на вкус
5-6 скилидки чесън
3-4 зелени люти чушки
1/2 ч.ч. гъсто кисело мляко
2 с.л. лимонов сок
1 с.л. нарязан на дребно джинджифил
2 с.л. зехтин
сол на вкус
Сухи подправки:
1 ч.л. смлян кориандър
1 ч.л. кимион
1 ч.л. куркума
1/2 ч.л. червено чили на прах
1/2 ч.л. гарам масала
1 ч.л. смлян кориандър
1 ч.л. кимион
1 ч.л. куркума
1/2 ч.л. червено чили на прах
1/2 ч.л. гарам масала
Начин на приготвяне:
Рибите измиваме и почистваме. Правим разрези по двете
повърхности. Посоляваме и заливаме с лимонов сок. Оставяме така окло 1 ч. През
това време почистваме лютите чушлета от семето и жилките. Слагаме в блендер
заедно с чесъна, джинджифила, лимоновия сок и зехтина. Нарязваме фино. Добавяме
млякото и сухите подправки, посоляваме. Смесваме много добре. Намазваме обилно
с тази смес в коремната кухина и оставяме така за няколко часа. Слагаме в
тавичка с мазнина и печем около 30-40 мин. в зависимост от големината на
рибата. Печем до порозовяване. Сервираме рибата със салата и кисело мляко,
овкусено с чесън, сол и люспи лют пипер.
Няма коментари:
Публикуване на коментар