сряда, 6 юни 2012 г.

Риба Тандури


Необходими продукти:
2 риби
5-6 скилидки чесън
3-4 зелени люти чушки
1/2 ч.ч. гъсто кисело мляко
2 с.л. лимонов сок
1 с.л. нарязан на дребно джинджифил
2 с.л. зехтин
сол на вкус

Сухи подправки:
1 ч.л. смлян кориандър
1 ч.л. кимион
1 ч.л. куркума
1/2 ч.л. червено чили на прах
1/2 ч.л. гарам масала

Начин на приготвяне:
Рибите измиваме и почистваме. Правим разрези по двете повърхности. Посоляваме и заливаме с лимонов сок. Оставяме така окло 1 ч. През това време почистваме лютите чушлета от семето и жилките. Слагаме в блендер заедно с чесъна, джинджифила, лимоновия сок и зехтина. Нарязваме фино. Добавяме млякото и сухите подправки, посоляваме. Смесваме много добре. Намазваме обилно с тази смес в коремната кухина и оставяме така за няколко часа. Слагаме в тавичка с мазнина и печем около 30-40 мин. в зависимост от големината на рибата. Печем до порозовяване. Сервираме рибата със салата и кисело мляко, овкусено с чесън, сол и люспи лют пипер.


Няма коментари:

Публикуване на коментар