1 ч.ориз"Басмати"
2 ч.вода
1 глава червен лук/шалот/
1ч.л.кимион на зърна
50гр.кашу
50 гр.стафиди
1 к.л.куркума
4-5 шушулки кардамом
2-3 дафинови листа
щипка шафран
парче канела
растителна мазнина
сол
Начин на приготвяне:
В тенджера налейте две чаши вода и сложете власинките шафран.
Кипнете получената смес.
В тиган сгорещете мазнината и добавете кашуто да се запържи. Добавете кимиона, кардамона и разбъркайте. Добавяме лукът, куркумата, дафиновите листа и оризът, предварително измит. Разбъркваме, докато оризът стане стъклен. Заливаме с горещата вода, захлупваме с капак и намаляваме котлона. Варим 12 мин. изключваме, разбъркваме и оставяме 20-30 мин.да се задушава.
В тиган сгорещете мазнината и добавете кашуто да се запържи. Добавете кимиона, кардамона и разбъркайте. Добавяме лукът, куркумата, дафиновите листа и оризът, предварително измит. Разбъркваме, докато оризът стане стъклен. Заливаме с горещата вода, захлупваме с капак и намаляваме котлона. Варим 12 мин. изключваме, разбъркваме и оставяме 20-30 мин.да се задушава.
Интересно! Благодаря за рецептата:)
ОтговорИзтриване