вторник, 3 септември 2013 г.

Индийски туршии - Indian Pickles


Индийски туршии


Индийските турший се приготвят от разнообразни зеленчуци и плодове нарязани на малки парченца и сготвени в различни растителни мазнини, като сусамово олио или саламури с различни индийски подправки - асафетида, лют червен пипер, куркума, сминдух и много сол. В някои райони са известни с приготвянето на консервирани месо и риба. Зеленчуците могат да се комбинират в туршията за да се получи смесена зеленчукова туршия. Някои видове зелечуци и плодове са достатъчно малки за да се слагат и цели.
Ние предлагаме голямо разнообразие от готови туршии, които можете да намерите в нашите магазини в София и Варна, както и на уебсайта ни.





Туршия от манго

Поръчай от тук
Туршиите са основни допълващи ястия от разнообразни зеленчуци. Въпреки това, суровото манго или обработеното манго е най-популярният плод за мариноване. Има разнообразни видове туршии от манго приготвени според традицията на региона и съответните подправки, но главно съществуват два вида - от цели плодове бейби манго или нарязано манго. Туршията приготвена с плодове от манго на възраст няколко седмици е изключително популярна в Южна Индия. Съществуват специални сортове пригодени за мариноване и никога не се консумират озрели. Мангото се приготвя по специален начин за да се осигури дълготрайност на туршията.





Лютата туршия от манго е традиционна индиийска рецепта за изключително лют вкус, съдържаща сочно манго с люти чушки и автентични подправки. За разлика от манго чътнитата, които обикновено са сладки, лютата туршия има униклаен, леко остър вкус, който се впсива идеално към кърито ви, със сандвича дори е подходяща като дип за пападъми.










Поръчай от тук

Смесена туршия

В индийската кухня, смесената туршия съдържа повече плодове / манго и лимон/, както и зеленчуци. Приготвя се олио за разлика от западните туршии. Използва се повече лимонов сок за придаване на кисел вкус вместо оцет. Всеки регион има своите особености при приготвянето и подправянето.
Рецепти за смесена туршия могат да се намерят в китайската, ориенталската и много други кухни.








Поръчай от тук
Туршия от лимон /лайм/


Тази туршия е традиционна и много популярна в ресторантите. Тя представлява сочна комбинация от лимон с автентични подправки, което я прави отличена добавка към всяко къри. Туршията от лимони е подходяща за гарнитура към студени меса и закуски











Поръчай от тук

Чеснова туршия

Чесновата туршия е много популярна в Андра Прадеш. Чесънът е отличен източник на полезен манган. Сладкият вкус на туршията идва от меласата. Приготвя се като се смесят обеленият чесън, сусамени семена, меласа и сол. Тази традиционна рецепта е е чудесна комбинация от леко лют чесън и стафиди, чили и подправки. Чудесна добавка е към кърита, пападъми и наан.








Поръчай от тук

Туршия от патладжан



Уникална и превъзходна сладка туршия съчетаваща патладжан и индийски подправки. Това един от тези продукти, в които се влюбвате щом ги опитате. Подходяща е за къри, салати, месо и закуски.










Туршии от люти чушки


Идеални са ако сте почитател на изключително лютите ястия и добрия вкус на лютите чилита. Опитайте туршията с пападъм и къри. 
Туршията от зелени чилита на Ашока е малко по-различна от тази на Патак. Тя също има уникален индийски вкус, но с добавка здравословен зехтин.




 

Пълната гама Пикълс, която предлагаме може да разгледате тук

 

Indian pickles




Indian pickles are made from a vast variety of vegetables and fruits that are chopped into small pieces and cooked in edible oils like sesame oil or brine with many different Indian spices like asafoetida, red chili powder, turmeric, fenugreek, and plenty of salt. Some regions also specialize in pickling meats and fish. Vegetables can also be combined in pickles to make mixed vegetable pickle. Some varieties of fruits and vegetables are small enough to be used whole.

We offer a lot of different kinds of pickles you will be able to find in our shops in Varna and Sofia as well as on our website.




Mango pickles



Order from here
Pickles are main side dishes and many varieties of vegetables are used. However, raw mango or tender mango is the most popular variety of fruit used for pickling. There are multiple variety of mango pickles prepared depending on the region and the spices used but, broadly there are two types of - whole baby mango pickle or cut mango pickle. Whole baby mango pickle is a traditional variety very popular in Southern India and uses baby mangoes that are few weeks old. There are special varieties of mangoes specifically used just for pickling and they are never consumed as ripe fruit. Baby mangoes are pickled and added with spice mixture in a very careful process which ensures pickles are preserved for years.



Hot Mango Pickle is a traditional Indian pickle with an extra hot kick - combining juicy mangoes with chillies and authentic spices. Unlike mango chutneys which are typically sweet, our Hot Mango Pickle has a unique, almost bitter flavour, and tastes fantastic alongside your favourite curry, with a sandwich or as a dip for pappadums.






 Mixed Pickle
In Indian cuisine, a mixed Indian pickle is more likely to contain fruits (for example, mangos and limes) as well as vegetables. Indian pickle is prepared using oil, unlike western pickles, and is more likely to use lemon juice or some other acid as a souring agent instead of vinegar. There are regional variations in spicing and in the ingredients.
Recipes for mixed pickles can also be found in Chinese cuisine, Middle Eastern cuisine, and many other world cuisines.






 Lime pickle
The Lime Pickle is a traditional Indian restaurant favourite, and the juicy combination of limes with authentic spices means it is the perfect compliment to your favourite curry. Also delicious on a sandwich, or with cold meats










 Garlic pickle

Garlic pickle is a popular pickle in Andhra Pradesh. Garlic is an excellent source of dietary manganese. The sweetness is provided by jaggery. It is prepared by mixing the peeled garlic pods with mustard seeds and jaggery along with the pinch of salt. This traditional family recipe is a great combination of mild Indian baby garlic with sultanas, chilli and authentic spices. It tastes fantastic alongside your favourite curry, or with pappadums or naan.







Brinjal pickle



A unique & delicious sweet pickle, blending aubergines with authentic spices, it is one of those products that once you try you love. It tastes great with curry, or give it a go on a sandwich or with a salad or cold meats.












Order from here



Red and Green Chilli Pickles


Perfect if you are a fan of unadulterated heat and the wonderful taste of the chilli pepper (so fundamental in many cuisines around the world). Try it with pappadums, or alongside your favourite curry.
Ashoka Green Chilli Pickle  is slightly different from Patak's. It also has unique Indian flavors but coupled with healthy Olive Oil.  




You can see the full range of Pickels here


1 коментар:

  1. Туршиите са страхотни, автентични са-оригинални. С удоволствие ще пробвам и другите им продукти.

    ОтговорИзтриване