четвъртък, 24 октомври 2013 г.

Картофи с кокосово мляко, къри и мента - Sweet potatoes with coconut, curry and mint



Картофи с кокосово мляко, 

къри и мента


Време за приготвяне: 30 min
За 6 порции гарнитури или 4 предястия

Ingredients
  • ½ ч.л. синапено семе
  • ½ ч.л. резене семена
  • 1 с.л. зехтин
  • 3 скилидки чесън, нарязани
  • 1 ½  ч.л. къри на прах
  • 1 ч кокосово мляко
  • 1 ч. зеленчуков бульон 
  • 1 ч.л. сол 
  • 1 кг картофи, нарязани на кубчета
  • ¼  ч. прясно нарязана мента c
  • ¼ ч. пресен кориандър
  • ¼ ч. натрошено печено кашу
  • 1 с.л. сок от лимон
Приготвяне: 
  1. Счукайте на едро синапа и резенето в хаванче или ги смелете в мелничка за  подправки или кафе .
  2. Сипете зехтина в голям тиган, добавете чесъна, кърито и смлените семена и запържете на среден огън докато усетите аромата на подправките, за около 1-2 минути. Добавете кокосовото мляко, зеленчуковия бульон и солта и кипнете. Добавете картофите, покрийте и оставете да къкри. Намалете огъня и гответе като разбърквате от време на време докато омекнат картофите., 20-25 мин. Махнете от огъня и добавете ментата, кориандъра, кашуто, лимоновия сок и сервирайте!

Sweet potatoes with coconut, 

curry and mint


Active Time: 30 minutes
Total Time: 30 minutes
Makes: 6 side-dish or 4 entree servings
Serving Size: 1 cup or 1 1/2 cup
Ingredients


  • ½ teaspoon mustard seeds
  • ½ teaspoon fennel seeds
  • 1 tablespoon extra-virgin olive oil
  • 3 cloves garlic, chopped
  • 1 ½ teaspoon curry powder
  • 1 cup “lite” coconut milk
  • 1 cup vegetable broth
  • 1 teaspoon kosher salt
  • 2 pounds sweet potatoes, cut into 1 ½-inch chunks, about 3 large
  • ¼ cup chopped fresh mint
  • ¼ cup chopped fresh cilantro
  • ¼ cup chopped roasted unsalted cashews
  • 1 tablespoon lime juice

Instructions

Pulse mustard seeds and fennel seeds in a spice mill or coffee grinder until roughly ground. Alternatively mash in a mortar and pestle.
Swirl olive oil in a large skillet, add garlic, curry powder and the ground seeds and place over medium heat. Cook, stirring until fragrant, 1 to 2 minutes. Stir in coconut milk, vegetable broth and salt, increase heat to high and bring to a boil. Add sweet potatoes, cover and return to a simmer. Reduce heat to maintain a brisk simmer, and cook, covered, stirring occasionally until the potatoes are tender, 20 to 25 minutes. Remove from heat stir in mint, cilantro, cashews and lime juice and serve.


Няма коментари:

Публикуване на коментар