събота, 9 август 2014 г.

Пържено пиле - Fried Chicken Recipe

Пържено пиле



Тази реецпта за пържено пиле има ункален и неповторим вкус. Можете да гарнирате пилето с роти или да си хапнете от него така. Подходящо е за сервиране като предястие. Рецептата е много лесна и всеки може да я опита.

За 4-5 порции
Продукти:
  • 2 с.л. олио за запържване
  • 500 гр. обезкостено пилешко месо
  • 1 с.л. куркумаtbsp turmeric powder
  • 1 с.л. гарам масалаtbsp garam masala powder
  • 2 с.л. черен пипер смлян tbsp black pepper powder
  • 1 ч.л. лют червен пипер
  • сок от един лайм или 1 с.л. оцет (бял)
  • сол на вкус
  • 2 с.л. фин грис
  • 2 с.л. брашно (пшенично или оризово)

Приготвяне:


Измийте пилешките парчета. Отцедете водата от тях. Смесете всички смлени подправки: куркума, червен пипер, черен пипер, гарам масала и сол. Добавете оцет и разбъркайте добре. Мариновайте пилето в тази смес за 15-20 мин като старателно я разнесете от всички страни на месото. Ако искате да е по-люто добавете още лют червен пипер. 

Сипете 3 с.л. мазнина  в тиган. Смесете гриса и брашното в чиния и хвърлете пилешките парчета като се стараете да се покрият от всички страни със сместта. Firstly wash the chicken pieces. Strain all water from the chicken. Mix all the powdered spices like turmeric, red chili, black pepper, garam masala and salt. Also add vinegar. Combine all nicely. Now rub the above spice mixture on the chicken on all sides. Marinate for about 15 to 20 mins. If you want more spice you could add more chili powder.
Пържете на слаб огън. Покрийте тигана. След 5 минути го махнете. Изпържете пилето от двете страни докато панировката стане хрупкава и покафенее. Махнете от огъня и ги сложете на хартия да се отцедят от мазнината или в цедка. 
Сервирайте топли с кориандрови листа. Посипете с малко лимонов сок отгоре. Сервирайте като предястие заедно с хляб и чътни или салата.


Бележки

1. Бъдете сигурни, че сте покрили пилето докато го пържите, в противен слуяай може да ви напръска мазнината.

 2. Ако марината е много суха, добавете още малко оцет, но колкото по-гъста е толкожа по-добре се задържа върху пилето.
 3. Пържете на слаб до умерен огън иначе пилето ще загори.
 4. За двойна доза пиле увеличавате и дозата на подправките два пъти.

Fried Chicken Recipe




This Fried Chicken tastes heavenly. Eat with bread, rotis, Or just take a bite. You could also serve this as starters. This is a simple recipe even Bachelors can try them.

Serves: 4 to 5

Ingredients:
  • 2 tbsp oil for shallow frying
  • 500 gms boneless chicken
  • 1 tbsp turmeric powder
  • 1 tbsp garam masala powder
  • 2 tbsp black pepper powder
  • 1 t/s red chili powder
  • 1 lime juice Or 1tbsp vinegar (I used white vinegar)
  • salt as per taste
  • 2 tbsp semolina
  • 2 tbsp flour (you could use wheat flour Or rice flour)

Instructions:


Firstly wash the chicken pieces. Strain all water from the chicken. Mix all the powdered spices like turmeric, red chili, black pepper, garam masala and salt. Also add vinegar. Combine all nicely. Now rub the above spice mixture on the chicken on all sides. Marinate for about 15 to 20 mins. If you want more spice you could add more chili powder.
Take 3 tbsp Oil in Tawa or Pan. Mix semolina + flour in a plate toss marinated chicken pieces and coat them nicely.
Shallow fry them on low heat mode. Cover the Pan with a cover or lid. After 5 mins remove the cover. Fry from both the sides until crispy brown. Remove from fire and dab some tissue paper on them.
Serve hot garnish with coriander leaves. Squeeze some lime juice over the
fried chicken. Serve as a starter with bread and chutney Or serve with salad.

Notes

1. Ensure you cover the lid while frying chicken else the oil might spill over you due to moisture in the chicken.
2. If the marination spice mixture is too dry add a little more vinegar but the thicker the paste the better it would stay over the chicken.
3. Also fry on low or medium flame else you might have burnt chicken.
4. You could double up the quantity of spices if you wanna make more chicken fries.




Няма коментари:

Публикуване на коментар