петък, 8 август 2014 г.

Кокосова сметана - Creamed Coconut

 Кокосов крем

 

http://olx.bg/kokosov-krem-100-naturalen-200g---island-sun-creamed-coconut-200g-i54898720

Какво е кокосов крем?

Кокосовият крем, известен още като "кокосов концентрат", е неподсладен продукт от месестата част на зрелия кокосовият орех, която е дехидратирана и смляна на полутвърд естествено бял кремообразен блок. Кокосовият крем е подходящ за консумация без допълнителна (термична и всякаква друга) обработка. Не бива да го бъркате със Кокосовата сметана. Кокосовата сметана има съдържание на вода 74.6% (наложили се стандарти), докато кокосовият крем - не повече от 3%, откъдето идва и наименованието му кокосов концентрат. Кокосовият крем има кремав бял цвят, богат силно изразен кокосов вкус, топи се в устата и е леко сладък. 

Приложения на кокосовия крем:
Кокосовият крем може да се използва за съставка на храни и напитки, които трябва да имат вкус и аромат на кокос. Например: сосове, супи, кърита, готови ястия, Тропически специалитети (Тропическа Колада и Кокосови напитки), пълнеж на сладкарски изделия, бисквити, торти, топинг, сладолед, както и намира широко приложение за направата на натурални козметични продукти. Кокосовият крем е вкусен дори без никакво приготвяне. Предложения за директна консумация са да го намажете на филйика или да направите сос, който да ползвате са топене.

Как да си направим кокосово мляко и кокосова сметана
 Кокосовият крем лесно може да стане и на мляко и на сметана!
При разреждане и разбиване с вода (желателно е да е топла), в зависимост от количеството вода, което добавите варира силата на вкуса и консистенцията. Ето точните пропорции, с които да работите за улеснение:.

1 част кокосов крем + 2.5 части вода = Кокосова сметана
1 част кокосов крем + 5 части вода = Кокосово мляко

Тук няма такова нещо като “Съхранявайте в хладилник след отваряне”
 
Голямо предимство е удълженият срок на годност при спазване на условията за съхранение. Те са да е далече от пряка слънчева светлина и на стайна температура. Кокосовият крем има срок на годност  8 часа след разтваряне (извън хладилник), докато кокосовата сметана само 4 часа без съхранение в хладилник.

Хранителни стойности на Кокосовия крем
  1. Кокосовият крем не съдържа холестерол!
  2. Кокосовият крем съдържа чисто студено пресовано кокосово масло
  3. Кокосовият крем е богат на диетични фибри!
  4. Кокосовият крем съдържа много калий!
  5. Кокосовият крем не съдържа глутен!
Съхранение
  Срокът на годност на Кокосовият крем е 18 месеца от датата на производство. То е с консистенцията на краве масло под температура 23°C. Над тази температура започва да се разтапя, което обаче е обратим процес и най-важното не разваля органолептичните (вкусовите) му качества. 
Може да поръчате продукта тук

 Рецепта


Зеленчуково Тайландско къри

 

Продукти: 

  • 1 с.л. олио
  • 50г Тайландска къри паста - зелена или червена
  • 750г кореноплодни зеленчуци (моркови, цвекло, ряпа), обелени и нарязани
  • 75г кокосов крем, нарязан или натрошен на парченца) 
  • 750мл зеленчуков бульон (от кубче)
  • 200г ориз - Жасминов или басмати по Ваш избор
  • Сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:


  1. Загрейте дълбок тиган с капак на среден огън. Добавете олио и къри пастата и разбърквайте около 2 минути или докато се усети ароматът. 
  2. Изсипете нарязаните зеленчуци  и разбъркайте , за да се покрият добре със къри-пастата. Добавете малко вода, за да улесните задушаването на зеленчуците и за да не се слепнат. Сложете капака , на тигана и оставете за 10 минути, като разбърквате отвреме навреме. 
  3. Междувременно смесете бульона и кокосовия крем. Разбърквайте, докато кокосовият крем се разтвори напълно в бульона.
  4. Когато минат 10те минути за задушаване на зеленчуците, изсипете сместа от кокосов крем и бульон върху зеленчуците и оставете да къкри без капак около 30 минути или докато зеленчуците омекнат напълно и сосът се сгъсти. Ако зеленчуците се сготвят, а соса все още не е достатъчно гъст (според Вас) усилете огъня и оставете водата да се изпари. Опитайте и добавете сол и черен пипер ако има нужда. 
  5. Междувременно, сгответе ориза според указанията на опаковката. Сервирайте кърито върху ориза. Бон Апети!



 

 Creamed Coconut


http://olx.bg/kokosov-krem-100-naturalen-200g---island-sun-creamed-coconut-200g-i54898720

What is Creamed Coconut?

Creamed Coconut or known as Coconut Concentrate is the unsweetened dehydrated fresh meat of a mature fruit of coconut ground to a semi-solid white creamy paste. Creamed Coconut is suitable for consumption without the need for further processing. Please do not confuse between Creamed Coconut and Coconut Cream. Coconut Cream has maximum moisture content of 74.6% whereas Creamed Coconut has moisture content of 3% maximum, hence the name Coconut Concentrate. Creamed coconut (Coconut Concentrate) is creamy white colour and tastes rich, creamy and mildly sweet with the essence of coconut.

Applications of Creamed Coconut: 


Creamed Coconut can be used as ingredient for food and beverages that require coconut flavor. Such as sauces, soups, curries, ready meals, tropical/Caribbean applications (tropical colada and coconut drinks), filling for chocolate confectionery, biscuit, cake, toppings, desserts, also other uses for natural cosmetic manufacturers. Creamed Coconut tastes good eaten as it is. Suggestions for direct consumption are bread spreading and sauce dipping.
Features of Creamed Coconut:
Creamed Coconut is both coconut cream and milk!
When reconstituted with water, it performs well as both coconut cream and coconut milk. Creamed Coconut has the versatility to vary consistency or flavor intensity by simply adding water.

1 part Creamed Coconut + 2.5 parts water = Coconut Cream
1 part Creamed Coconut + 5 parts water = Coconut Milk

No more to “Once opened, keep in refrigeration.” 
 
Extended shelf life before and after opening under recommended storage conditions. Once opened, the Creamed Coconut can be stored in ambient temperature provided it is kept away from moisture by simply closing the lid.
Creamed Coconut has a shelf life of 8 hours at room temperature after reconstitution while coconut cream has a shelf life of only 4 hours without refrigeration.

Nutritional facts of Creamed Coconut
  1. Creamed Coconut has no cholesterol!
  2. Creamed Coconut contains pure Virgin Coconut Oil
  3. Creamed Coconut is high in dietary fibre!
  4. Creamed Coconut is high in potassium!
  5. Creamed Coconut is gluten-free!
Storage of Creamed Coconut 

Shelf life for Creamed Coconut is 18 months. Creamed Coconut is ambient stable. It is solid as butter at temperature below 23 deg. C. Creamed Coconut melts at temperature exceeding 23 deg. C. This is reversible and should not affect the organoleptic quality. 

You can order the product here 

Recipe:

Root Vegetable Thai curry

 Ingredients
 


  • 1 tbsp olive oil
  • 50g/1¾oz Thai curry paste (green or red)
  • 750g/1lb 10oz mixed root vegetables (such as carrot, swede, turnip), peeled and chopped 
  • 750ml/1¼ pint vegetable stock, made from stock cube
  • 160ml/5½fl oz coconut cream (or 75g/2½oz creamed coconut, broken into pieces)
  • 200g/7oz rice
  • salt and black pepper




Preparation method
  1. Heat a large non-stick saucepan with a lid over a medium heat. Add the oil and curry paste and stir over the heat for two minutes, or until aromatic.
  2. Toss in the chopped root vegetables and stir, coating the vegetables in the paste. Add a splash of water to help steam the vegetables and stop them from sticking. Place the lid on the saucepan and cook for 10 minutes, stirring occasionally.
  3. Meanwhile, mix the coconut cream or creamed coconut together with the stock, stirring until dissolved.
  4. Once the casserole vegetables have cooked for 10 minutes, pour the stock and coconut mixture over the top and leave to simmer uncovered for 30 minutes, or until all the vegetables are soft and breaking up slightly and the sauce thickened. If the sauce hasn’t thickened enough to your liking, then turn up the heat and allow it to bubble away for a further 10 minutes, or until thickened. Taste and add salt and pepper as necessary.
  5. Meanwhile, cook the rice in a separate saucepan to packet instructions. Serve the curry on top of the rice.




Няма коментари:

Публикуване на коментар