четвъртък, 22 август 2013 г.

Печен фалафел - Baked falafel



Печен фалафел









Пържените фалафели не са подходящи за диетата Ви? Изпечете ги тогава! Печените фалафели са с хрупкава обвивка и крехки и чудесни отвътре. Т.е. по нищо не отстъпват на пържените!

 

Предварителна подготовка: 5 минути
 

Време за приготвяне: 20 минути
 
Общо: 25 миинути

 

Съставки:

  • 1 400-500г нахут от консерва
    • 1 малка глава лук, нарязана
  • 2 ск. чесън, нарязани
  • 1 с.л. пресене магданоз, нарязан
  • 2 с.л. брашно
  • 1 с.л. кориандър
  • 1 ч.л. кимион
  • 1/2 ч.л. бакпулвер
  • сол и пипер на вкус
  • 2 с.л. зехтин

Начин

Намажете плътно със зехтина плитка тавичка (или тава, в зависимост от количеството фалафел) и загрейте фурната на 350 градуса.




Докато фурната загрява, смачкайте нахута от консерва в хаванче или с помощта на кухненски робот. Добавете лука и чесъна и разбъркайте добре.

Добавете останалите съставки и бъркайте, докато се получи много гъста паста. 

Оформете сместа на топчета с размера на топчета за пинг-понг и ги сложете в тавата. Печете 15-20 минути, като не забравяйте да ги обърнете около десетата минута.

Сервиране на печения фалафел

Сервира се по същия начин, както пържения. Опитайте ги в сандвич с арабска питка, любезно придружавани от салатата Хумус или Табуле (Табули). 


При нас може да намерите:
Варен нахут TRS
Поръчай от тук







Deep fried falafel not in your diet? Try it baked! Baked falafel is still crunchy on the outside and delicious on the inside!

Prep Time: 5 minutes
Cook Time: 20 minutes
Total Time: 25 minutes
 

Ingredients:


  • 1 15-19 oz can chickpeas, drained
  • 1 small onion, chopped
  • 2 cloves of garlic, chopped
  • 1 tablespoons of fresh parsley, chopped
  • 2 tablespoons all purpose flour
  • 1 teaspoon coriander
  • 1 teaspoon cumin
  • 1/2 teaspoon baking powder
  • salt and pepper
  • 2 tablespoons olive oil

Preparation:


Drizzle olive oil evenly in shallow baking dish. Preheat oven to 350.

While oven is preheating, mash chickpeas with mortar and pestle or in food processor. Add onions and garlic and blend.

Add remaining ingredients to make a thick paste-like consistency.

Shape into ping pong size balls and place in preheated baking dish. Bake for 15-20 minutes, turning halfway through cooking. 

 

Serving Baked Falafel

Baked falafel can be served the same way fried falafel would be served. Try it in a pita sandwich with tahini and veggies or on a platter with some hummus and a Middle Eastern salad.

Няма коментари:

Публикуване на коментар