сряда, 14 август 2013 г.

MDH Бътър чикън масала - MDH Butter chicken masala


  MDH Масала за Бътър Чикън

Смес от подправки за ястието Бътър Чикън

Съставки : Кориандър, смляна червена чушка, лучени стърготини, сол, Зелен кардамом, черен пипер, сушен джинджифил,  касия, куркума, карамфил, стърготини от чесън, индийско орехчe, Звезден анасон; 
Рецепта за ястието:
1. Нарежете 500г пилещко месо на парченца.

2. Направете паста от 100г лук и пригответе отделно паста от 120г домати.

3. Бланширайте, обелете и смелете 10 бадема и направете гъста паста с  ¼ чаша питейна вода. Може да използвате и кашу или 20 грама маково семе, вместо бадемите.

4. В плосък тиган загрейте 50г мазнина и гответе парченцата пиле и лучено-доматената паста, докато станат полупрозрачни, около 10 минути.

5. Добавете доматите, бадемовата паста и 15г MDH Бътър чикън масала. Добавете вода.

6. Гответе 15 минути или до правилната консистенция на соса: трябва да е гъст. Опитайте на вкус.Сервирайте с една чаена лъжица сметана отгоре на всяка порция.. 

 

MDH BUTTER CHICKEN MASALA

Spice blend for Butter Chicken
 Ingredients : Coriander, Red Chilli, Onion flakes, Salt, Green Cardamom, Black pepper, Dry Ginger, Cassia, Turmeric, Cloves, Garlic flakes, Nutmeg, Mace, Star Anise. 
Recipe: 
1. Cut 500g chicken pieces.

2. Make paste of 100g onions and 120g tomatoes.

3. Also blanch, peel and grind 10 almonds into a fine paste adding ¼ cup water. Alternately cashew nuts or 20g poppy seeds can also be used.

4. In a flat pan heat 50g edible oil and cook chicken pieces and onion paste till translucent for 10 min.

5. Add tomatoes, almonds paste & 15g Butter Chicken masala. Add water.

6. Cook for 15 min. till right consistency. Check seasoning. Serve with 1 tspn. cream poured on top.

Няма коментари:

Публикуване на коментар