MDH Масала за Бътър Чикън
Смес от подправки за ястието Бътър Чикън
Съставки : Кориандър, смляна червена чушка, лучени стърготини, сол, Зелен кардамом, черен пипер, сушен джинджифил, касия, куркума, карамфил, стърготини от чесън, индийско орехчe, Звезден анасон;
Рецепта за ястието:
1. Нарежете 500г пилещко месо на парченца.
2. Направете паста от 100г лук и пригответе отделно паста от 120г домати.
3. Бланширайте, обелете и смелете 10 бадема и направете гъста паста с ¼ чаша питейна вода. Може да използвате и кашу или 20 грама маково семе, вместо бадемите.
4. В плосък тиган загрейте 50г мазнина и гответе парченцата пиле и лучено-доматената паста, докато станат полупрозрачни, около 10 минути.
5. Добавете доматите, бадемовата паста и 15г MDH Бътър чикън масала. Добавете вода.
6. Гответе 15 минути или до правилната консистенция на соса: трябва да е гъст. Опитайте на вкус.Сервирайте с една чаена лъжица сметана отгоре на всяка порция..
2. Направете паста от 100г лук и пригответе отделно паста от 120г домати.
3. Бланширайте, обелете и смелете 10 бадема и направете гъста паста с ¼ чаша питейна вода. Може да използвате и кашу или 20 грама маково семе, вместо бадемите.
4. В плосък тиган загрейте 50г мазнина и гответе парченцата пиле и лучено-доматената паста, докато станат полупрозрачни, около 10 минути.
5. Добавете доматите, бадемовата паста и 15г MDH Бътър чикън масала. Добавете вода.
6. Гответе 15 минути или до правилната консистенция на соса: трябва да е гъст. Опитайте на вкус.Сервирайте с една чаена лъжица сметана отгоре на всяка порция..
MDH BUTTER CHICKEN MASALA
Spice blend for Butter Chicken
Ingredients : Coriander, Red Chilli, Onion flakes,
Salt, Green Cardamom, Black pepper, Dry Ginger, Cassia, Turmeric,
Cloves, Garlic flakes, Nutmeg, Mace, Star Anise.
Recipe:
1. Cut 500g chicken pieces.
2. Make paste of 100g onions and 120g tomatoes.
3. Also blanch, peel and grind 10 almonds into a fine paste adding ¼ cup water. Alternately cashew nuts or 20g poppy seeds can also be used.
4. In a flat pan heat 50g edible oil and cook chicken pieces and onion paste till translucent for 10 min.
5. Add tomatoes, almonds paste & 15g Butter Chicken masala. Add water.
6. Cook for 15 min. till right consistency. Check seasoning. Serve with 1 tspn. cream poured on top.
2. Make paste of 100g onions and 120g tomatoes.
3. Also blanch, peel and grind 10 almonds into a fine paste adding ¼ cup water. Alternately cashew nuts or 20g poppy seeds can also be used.
4. In a flat pan heat 50g edible oil and cook chicken pieces and onion paste till translucent for 10 min.
5. Add tomatoes, almonds paste & 15g Butter Chicken masala. Add water.
6. Cook for 15 min. till right consistency. Check seasoning. Serve with 1 tspn. cream poured on top.
Няма коментари:
Публикуване на коментар