събота, 3 август 2013 г.

Хрупкави оризови блокчета с шоколад - Chocolate Rice Crispy Bars


Хрупкави оризови блокчета с шоколад 

 

 
веган, за 12 големи блокчета (използвайте тава в която да охладите десерта)

Вкусна, диетична и същевременно много полезна рецепта.


Продукти:


4 чаши оризон
4 супени лъжици кокосово масло
4 супени лъжици бадемово масло
1 чаша  парченца тъмен шоколад, веган
3/4 ч. л. сол
1 ч.л. семена от чиа
1 чаша овесени ядки
1/4 чаша сурови орехи
1/2 ч.л. екстракт от ванилия (по желание)


Приготвяне:



1.
В голяма тенджера на средна температура се разтапя бадемовото масло, кокосовото масло и парченцата шоколад. Добавя се солта и ванилията. Изключете котлона след каогато всичко е омекнало и разбъркайте да стане хомогенно. Сложете на слаб огън да се стопи, ако е необходимо.

2. Добавете овесените ядки, семена от чиа и орехите, и се разбърквайте добре докато овесените ядки поемат течността.

3. Добавете оризона и смесете.

4. Изсипете сместа в  тавичка с хартия за печене и оставете да се охлади в хладилника или фризера. Сместа трябва да се охладени и е готова за рязане до 20-30 минути.
  

 

 

 Chocolate Rice Crispy Bars

 

vegan, makes 12 large bars (using box as the chilling container)  

Ingredients:


4 cups puffed rice
4 Tbsp virgin coconut oil
4 Tbsp Almond butter
1 cup dark chocolate chips, vegan
3/4 tsp salt
1 tsp chia seeds
1 cup rolled oats
1/4 cup raw walnuts
1/2 tsp vanilla extract (optional)

Directions:



1. In a large pot over medium heat, melt the almond butter, coconut oil and chocolate chips. Add in the salt and vanilla. Turn off heat once almost all the chips have softened and stir until smooth. Use low heat to melt if needed.

2. Add in the oats, chia seeds and walnuts, and stir well until the oats absorb the liquid cocoa mixture.

3. Fold in the crispy rice cereal - gently.

4. Pour the mixture into the lined cereal box and place in the freezer. The bars should be chilled and ready to slice in 20-30 minutes.

Няма коментари:

Публикуване на коментар