Биряни с агнешко и кашу
Продукти:
- 1 супена лъжица зехтин
- 1 средно голям лук, тънко нарязан
- 400 грама агнешка кайма
- 1/3 чаша средно люта къри паста
- 1 чаена чаша ориз басмати
- 2 1/2 чаши пилешки бульон
- 1 пръчка канела
- 1/4 чаша стафиди
- 75гр спанак
- 150 гр зелен фасул, почистен и нарязан на полувинки
- 1/2 чаша нискомаслено кисело мляко
- 1/4 чаша печено кашу, едро нарязано
- 2 супени лъжици нарязан пресен магданоз
Пригтовяне:
- Нагорещете олиото на среден огън в голям тиган. Добавете лука и пържете докато продобие златист загар. Добавете каймата и гответе бъркайки с дървена лъжица за да раздробите каймата за около 5 минути или докато покафенее. Изсипете къри пастата, Гответе още 1 минута докато се отдели аромат.
- Добавете ориза. Разбъркайте за да се смеси с кърито. Сипете бульона, сложете канелата и стафидите. Кипнете и оставете на среден до слаб огън. Оставете да къкри за около 10 минути или докато оризът омекне. Подправете със спанака и добавете фасула. Гответе за още 2 минути или докато омеке фасулът.
- Сервирайте биряни с кисело мляко, ядки и поръсен с магданоз.
Lamb And Cashew Biryani
Ingredients :
- 1 tablespoon olive oil
- 1 medium brown onion, thinly sliced
- 400g lamb mince
- 1/3 cup Indian mild curry paste
- 1 cup basmati rice
- 2 1/2 cups chicken stock
- 1 cinnamon stick
- 1/4 cup sultanas
- 75g baby spinach
- 150g green beans, trimmed, halved diagonally
- 1/2 cup no-fat plain Greek-style yoghurt
- 1/4 cup cashew nuts, toasted, roughly chopped
- 2 tablespoons small fresh flat-leaf parsley leaves
Method:
- Step 1
Heat
oil in a large saucepan over medium heat. Add onion. Cook for 10 minutes or
until light golden. Add mince. Cook, stirring with a wooden spoon to break up
mince, for 5 minutes or until browned. Add curry paste. Cook for 1 minute or
until fragrant.
- Step 2
Add
rice. Stir to coat in curry mixture. Add stock, cinnamon and sultanas. Bring to
the boil. Reduce heat to medium-low. Simmer, covered, for 10 minutes or until
rice is just tender. Stir in spinach and beans. Cook for 2 minutes or until
beans are tender. Serve biryani with yoghurt, nuts and topped with parsley.
Няма коментари:
Публикуване на коментар