събота, 3 август 2013 г.

Биряни с агнешко и кашу - Lamb and cashew biryani



Биряни с агнешко и кашу

Продукти:

  • 1 супена лъжица зехтин
  • 1 средно голям лук, тънко нарязан
  • 400 грама агнешка кайма 
  • 1/3 чаша средно люта къри паста
  • 1 чаена чаша ориз басмати
  • 2 1/2 чаши пилешки бульон
  • 1 пръчка канела
  • 1/4 чаша стафиди
  • 75гр спанак
  • 150 гр зелен фасул, почистен и нарязан на полувинки 
  • 1/2 чаша нискомаслено кисело мляко
  • 1/4 чаша печено кашу, едро нарязано
  • 2 супени лъжици нарязан пресен магданоз 

Пригтовяне:


  1. Нагорещете олиото на среден огън в голям тиган. Добавете лука и пържете докато продобие златист загар. Добавете каймата и гответе бъркайки с дървена лъжица за да раздробите каймата за около 5 минути или докато покафенее. Изсипете къри пастата, Гответе още 1 минута докато се отдели аромат.
  2. Добавете ориза. Разбъркайте за да се смеси с кърито. Сипете бульона, сложете канелата и стафидите. Кипнете и оставете на среден до слаб огън. Оставете да къкри за около 10 минути или докато оризът омекне. Подправете със спанака и добавете фасула. Гответе за още 2 минути или докато омеке фасулът.
  3. Сервирайте биряни с кисело мляко, ядки и поръсен с магданоз.
 


 

 

 

 

 

 

 

 

Lamb And Cashew Biryani

 

 Ingredients :

  • 1 tablespoon olive oil
  • 1 medium brown onion, thinly sliced
  • 400g lamb mince
  • 1/3 cup Indian mild curry paste
  • 1 cup basmati rice
  • 2 1/2 cups chicken stock
  • 1 cinnamon stick
  • 1/4 cup sultanas
  • 75g baby spinach
  • 150g green beans, trimmed, halved diagonally
  • 1/2 cup no-fat plain Greek-style yoghurt
  • 1/4 cup cashew nuts, toasted, roughly chopped
  • 2 tablespoons small fresh flat-leaf parsley leaves
 

Method:

  1. Step 1
Heat oil in a large saucepan over medium heat. Add onion. Cook for 10 minutes or until light golden. Add mince. Cook, stirring with a wooden spoon to break up mince, for 5 minutes or until browned. Add curry paste. Cook for 1 minute or until fragrant.
  1. Step 2
Add rice. Stir to coat in curry mixture. Add stock, cinnamon and sultanas. Bring to the boil. Reduce heat to medium-low. Simmer, covered, for 10 minutes or until rice is just tender. Stir in spinach and beans. Cook for 2 minutes or until beans are tender. Serve biryani with yoghurt, nuts and topped with parsley.
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар