MDH Чана масала
Миск от подправки за нахут
Кориандър, Сол, Сушено Манго, Семена от нар, Чили, Кимион, пъпеш, Черен пипер, Черна сол, Листа от сминдух, Карамфил, Мента, Кора от индийско орехче, Сушен джинджифил, Канела, Дафинов лист, Черен кардамом, Ким, Индийско орехче
Рецепта :
1. Накиснете 200 гр нахут за през нощта. Отцедете.
2. В голям тиган загрейте 50 мл мазнина. Изпържете 120г пържен лук до покафеняване.
3. Добавете 2 накълцани и обелени домата и разбъркайте
4. Добавете 20г Чана масала , 1 ч.л. сол и нахута.
5. Разбърквайте 5 минути след това добавете 800мл вода. Сложете ½ ч.л. сода.
6. Кипнете и покрийте. Нека къкри за 40 мин на слаб огън. Ако готвите в тенджера под налягане - 20 мин с 400 мл вода и ½ ч.л. сода. Прочетете инструкцийте за готвене и на пакета нахут.
2. В голям тиган загрейте 50 мл мазнина. Изпържете 120г пържен лук до покафеняване.
3. Добавете 2 накълцани и обелени домата и разбъркайте
4. Добавете 20г Чана масала , 1 ч.л. сол и нахута.
5. Разбърквайте 5 минути след това добавете 800мл вода. Сложете ½ ч.л. сода.
6. Кипнете и покрийте. Нека къкри за 40 мин на слаб огън. Ако готвите в тенджера под налягане - 20 мин с 400 мл вода и ½ ч.л. сода. Прочетете инструкцийте за готвене и на пакета нахут.
MDH CHANA MASALA
Spice blend for Chick Peas
Coriander, Salt, Dry Mango, Pomegranate
seeds, Chilli, Cumin, Musk melon, Black Pepper, Black Salt, Fenugreek
leaves, Cloves, Mint, Nutmeg, Dry Ginger, Cinnamon, Bay leaf, Cardamom
Ammomum seeds, Caraway, Mace.
Recipe:
1. Soak 200g Chick Peas overnight with extra water. Strain.
2. In a large pan heat 50g cooking oil. Fry 120g chopped red onions till golden brown.
3. Add two chopped tomatoes (120g) and stir. 4. Add 20g Chana Masala, 1 tspn. salt, and Chick Peas.
5.Stir for 5 minutes then add 800 ml fresh water. Mix ½ tspn. baking soda.
6. Bring to boil & cover. Simmer for 40 min on low heat. Alternately pressure cook for 20 min. with 400 ml water & ½ tspn. baking soda. Read cooking instructions on Chick Peas packet also.
2. In a large pan heat 50g cooking oil. Fry 120g chopped red onions till golden brown.
3. Add two chopped tomatoes (120g) and stir. 4. Add 20g Chana Masala, 1 tspn. salt, and Chick Peas.
5.Stir for 5 minutes then add 800 ml fresh water. Mix ½ tspn. baking soda.
6. Bring to boil & cover. Simmer for 40 min on low heat. Alternately pressure cook for 20 min. with 400 ml water & ½ tspn. baking soda. Read cooking instructions on Chick Peas packet also.
Няма коментари:
Публикуване на коментар