Необходими продукти за 2 порции:
1 чаша сварена елда (приготвя се от ½ чаша сурова)
1 суп. лъжица сусамено олио или Гий
2 суп. лъжици ситно настъргани моркови
1 суп. лъжица настърган стар лук
2 скилидки чесън, ситно накълцани
2 ч. лъжици кимион
½ ч. лъжица кориандър
½ ч. лъжица куркума
2 ч. лъжици морска
или хималайска сол
Овесени трици за овалване и слепване
Начин на приготвяне:
Пригответе намазана със сусамено олио или Гий кухненска
хартия, постелете я на дъното на подходяща тавичка. Задушете леко лука, чесъна
и морковете в мазнината на умерен огън. Прибавете подправките. В отделен съд
смесете всичко с елдата и размесете добре. С ръка оформете кюфтенца, като ползвате
овесените трици за овалване и слепване. Печете 20 минути в предварително
загрята на 200° градуса фурна.
Няма коментари:
Публикуване на коментар