понеделник, 14 май 2012 г.

Кюфтенца от Елда


Необходими продукти за 2 порции: 
1 чаша сварена елда (приготвя се от ½ чаша сурова)
1 суп. лъжица сусамено олио или Гий
2 суп. лъжици ситно настъргани моркови
1 суп. лъжица настърган стар лук
2 скилидки чесън, ситно накълцани
2   ч. лъжици кимион
½  ч. лъжица кориандър
½  ч. лъжица куркума
2   ч. лъжици морска или хималайска сол
Овесени трици за овалване и слепване

Начин на приготвяне:
Пригответе намазана със сусамено олио или Гий кухненска хартия, постелете я на дъното на подходяща тавичка. Задушете леко лука, чесъна и морковете в мазнината на умерен огън. Прибавете подправките. В отделен съд смесете всичко с елдата и размесете добре. С ръка оформете кюфтенца, като ползвате овесените трици за овалване и слепване. Печете 20 минути в предварително загрята на 200° градуса фурна. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар