Разтопете 2
супени лъжици гий (или повече, ако искате да получите
по-наситен вкус) в тиган и добавете
една чаена лъжичка канела, 2 дафинови листа, щипка
карамфил, 1 чаена лъжичка черен пипер и около 6
средно големи глави лук,
нарязани. Запържете лука на умерен огън, докато
омекне и стане прозрачен.
След това добавете 2 чаши ориз Басмати и задушете с лука за около 10-20 секунди и след това добавете 4 чаши вода и сол на вкус. Оставете водата да заври и след това покрийте и гответе на бавен огън за около 15 минути или докато оризът се свари.
Това силно ароматно ястие е перфектна добавка, както към много храни, така и като самостоятелно хранене.
За да постигнете различни вкусове, може да добавите джинджифил или гарам масала, а тези които обичат люто- чили на прах или чеснова чили паста.
След това добавете 2 чаши ориз Басмати и задушете с лука за около 10-20 секунди и след това добавете 4 чаши вода и сол на вкус. Оставете водата да заври и след това покрийте и гответе на бавен огън за около 15 минути или докато оризът се свари.
Това силно ароматно ястие е перфектна добавка, както към много храни, така и като самостоятелно хранене.
За да постигнете различни вкусове, може да добавите джинджифил или гарам масала, а тези които обичат люто- чили на прах или чеснова чили паста.
Няма коментари:
Публикуване на коментар