понеделник, 14 май 2012 г.

ОРИЗ БАСМАТИ С ГИЙ



Разтопете 2 супени лъжици гий (или повече, ако искате да получите по-наситен вкус) в тиган и добавете една чаена лъжичка канела, 2 дафинови листа, щипка карамфил, 1 чаена лъжичка черен пипер и около 6 средно големи глави лук, нарязани. Запържете лука на умерен огън, докато омекне и стане прозрачен.

След това добавете 2 чаши ориз Басмати и задушете с лука за около 10-20 секунди и след това добавете 4 чаши вода и сол на вкус. Оставете водата да заври и след това покрийте и гответе на бавен огън за около 15 минути или докато оризът се свари.

Това силно ароматно ястие е перфектна добавка, както към много храни, така и като самостоятелно хранене.
За да постигнете различни вкусове, може да добавите джинджифил или гарам масала, а тези които обичат люто- чили на прах или чеснова чили паста.

Няма коментари:

Публикуване на коментар