вторник, 15 май 2012 г.

Рецепта за приготвяне на Gulab Jamun – индийски сладкиш, приготвен по традиционен начин




Необходими продукти:
  • 1 пакет от 200гр Гулаб Джамун (Gulab Jamun)
  • 600гр захар 
  • Чисто индийско масло Гий
  • Малко Шафран

Начин на приготвяне:

1стъпка: В голям съд смесете съдържанието на
пакетчето GulabJamun с 125 -150 мл вода, като
добавяте водата на части. (За да получите по-добър
резултат, може да замените водата с мляко).

2стъпка: Замесете леко докато получите меко и гладко тесто.
 3стъпка: Сложете Ghee (индийско масло) на дланите си и започнете да оформяте средно големи, кръгли и гладки топчии, 
без пукнатини. Покрийте ги с влажна кърпа, докато приготвяте сиропа.
4стъпка: Изсипете в купичка 400гр. захар

 5стъпка: Добавете около 600мл вода към захарта.
6стъпка: Сложете така получената смес от захар и вода на газов котлон и загрейте, докато заври. 
7стъпка: Когато сместа спре да ври и стане по-плътна, намелете огъня. Не спирайте котлона и оставете сместа така да покъкри.
8стъпка: Прибавете малко шафран в захарния сироп.

9стъпка: Вземете дълбок тиган и загрейте Ghee или обикновено масло на средновисока температура.

10стъпка: Започнете да слагате топчиците (jamuns) , които сте направили внимателно в загрятото масло, като ги оставите на слаб огън. 


11стъпка: Изпържете ги добре в маслото на слаб огън, докато не придобият златист цвят.

12стъпка: Изцедете излишното масло и добавете захарният сироп, като оставите на слаб огън.
13стъпка: Натопете топчиците в горещия захарен сироп за 15 минути.
14стъпка: След 15минути ги поставете в друга купа за сервиране. Можете да им се насладите по време на ващия обяд или вечеря!








Няма коментари:

Публикуване на коментар