Необходими продукти:
- 1 пакет от 200гр Гулаб Джамун (Gulab Jamun)
- 600гр захар
- Чисто индийско масло Гий
- Малко Шафран
Начин на приготвяне:
1стъпка: В голям съд смесете съдържанието на
пакетчето GulabJamun с 125 -150 мл вода, като
добавяте водата на части. (За да получите по-добър
резултат, може да замените водата с мляко).
2стъпка: Замесете леко докато получите меко и гладко тесто.
3стъпка: Сложете Ghee (индийско масло) на дланите си и започнете да оформяте
средно големи, кръгли и гладки топчии,
без пукнатини. Покрийте ги с влажна
кърпа, докато приготвяте сиропа.
4стъпка: Изсипете в купичка 400гр. захар
6стъпка: Сложете така получената смес от захар и вода на
газов котлон и загрейте, докато заври.
7стъпка: Когато сместа спре да ври и стане по-плътна,
намелете огъня. Не спирайте котлона и оставете сместа така да покъкри.
8стъпка: Прибавете малко шафран в захарния сироп.
10стъпка: Започнете да слагате топчиците (jamuns) , които сте направили внимателно
в загрятото масло, като ги оставите на слаб огън.
11стъпка: Изпържете ги добре в маслото на слаб огън, докато
не придобият златист цвят.
12стъпка: Изцедете излишното масло и добавете захарният
сироп, като оставите на слаб огън.
13стъпка: Натопете топчиците в горещия захарен сироп за 15
минути.
14стъпка: След 15минути ги поставете в друга купа за
сервиране. Можете да им се насладите по време на ващия обяд или вечеря!
Няма коментари:
Публикуване на коментар