вторник, 15 май 2012 г.

Нахут със Спанак - Chickpeas/ Gram with Spinach

Това ястие практически няма холестерол и наситени мазнини, но има много мазнини, протеин и желязо.


Необходими продукти:

400 гр Нахут
400 гр домтено пюре
250 гр замразен нарязан спанак
1 супена лъжица (5мл) Джинджифилова паста
1 чаена лъжица ( 5мл) паста от зелено чили
1 супена лъжица (15мл) кориандър и кимион на прах (микс)
2 чаени лъжици ( 10мл) сол (или на вкус)
2 супени лъжици (30мл) захар ( или на вкус)
Лимонов сок на вкус
4 супени лъжици олио (60мл)
½ чаени лъжици синапено семе
½ чаени лъжици кимион на зърна
½ чаени лъжици Куркума
½ чаени лъжици Червено чили на прах

Начин на приготвяне:

Накиснете нахута в хладка вода и оставете да престои за 1 нощ. На следващия ден я изцедете и го сложете да заври в тенджера под налягане. Когато се свари отново го изцедете.
Затоплете олиото в тиган и добавете синапеното семе и кимиона. Когато семената започнат да пукат добавете доматите, микса от кориандър и кимион, куркумата, чилито на прах, джинджифила, пастата от зелено чили, сол и захар на вкус и оставете за поври за още 3 минути. Прибавете нарязания спанак и разбъркайте за около още 3 минути. Добавете сварения нахут и оставете да поври за още 5 минути. Добавете лимонов сок на вкус и разбъркайте.
Свалете от огъня и сервирайте, докато е още горещо. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар