Необходими продукти:
400 гр Нахут
400 гр домтено пюре
250 гр замразен нарязан
спанак
1 супена лъжица (5мл)
Джинджифилова паста
1 чаена лъжица ( 5мл) паста
от зелено чили
1 супена лъжица (15мл)
кориандър и кимион на прах (микс)
2 чаени лъжици ( 10мл) сол
(или на вкус)
2 супени лъжици (30мл) захар
( или на вкус)
Лимонов сок на вкус
4 супени лъжици олио (60мл)
½ чаени лъжици синапено семе
½ чаени лъжици кимион на
зърна
½ чаени лъжици Куркума
½ чаени лъжици Червено чили
на прах
Начин на приготвяне:
Накиснете нахута в хладка
вода и оставете да престои за 1 нощ. На следващия ден я изцедете и го сложете
да заври в тенджера под налягане. Когато се свари отново го изцедете.
Затоплете олиото в тиган и
добавете синапеното семе и кимиона. Когато семената започнат да пукат добавете
доматите, микса от кориандър и кимион, куркумата, чилито на прах, джинджифила,
пастата от зелено чили, сол и захар на вкус и оставете за поври за още 3
минути. Прибавете нарязания спанак и разбъркайте за около още 3 минути. Добавете
сварения нахут и оставете да поври за още 5 минути. Добавете лимонов сок на
вкус и разбъркайте.
Свалете от огъня и
сервирайте, докато е още горещо.
Няма коментари:
Публикуване на коментар