Необходими продукти:
500 гр. Кафяв Нахут
2 чеани лъжици (10мл) червено
чили на прах
1 чаена лъжица (5мл) синапено семе
2 ½ чеани лъжици ( 12.5мл)
сол ( или на вкус)
1 супена лъжица ( 15мл)
Джегъри ( Меласа)
¼ чаена лъжица ( 1.25 мл)
Асафоетида
200 гр. Течни домати от
консерва/ доматено пюре
2 супени лъжици ( 30 мл)
пресен нарязан кориандър
6 чеани лъжици ( 30 мл)
кориандър и кимион на прах
800 мл вода
8 супени лъжици ( 120 мл)
олио
1 чаена лъжица Куркума
2 супени лъжици Брашно от
Нахут
2 чаени лъжици семена от
Кимион
½ чеана лъжичка семена от
Айован
Начин на приготвяне:
Накиснете нахута във вода за
около 8-10 часа. Измиийте го и го сложете са ври във водата ( 800 мл), докато
омекне. След това го изцедете, но не изхвърляйте водата.
Затоплете олиото в тиган
заедно със синапеното семе, семената от кимион, асафоедитата и семената от
айован. Добавете и брашното от нахут, доматите, солта, куркумата, кориандъра и
кимиона на прах, чилито на прах и меласата ( Джегъри) и оставете така за около
3-4 минути. След това добавете нахута и водата, в която сте го сварили, и
разбъркаите, докато се получи сос или
средно гъста консистенция за около 10 минути. След това свалете от огъня
и гарнирайте с кориандъра преди да сервирате.
Няма коментари:
Публикуване на коментар