вторник, 15 май 2012 г.

Ястие с Кафяв Нахут



Необходими продукти:

500 гр. Кафяв Нахут
2 чеани лъжици (10мл) червено чили на прах
1  чаена лъжица (5мл) синапено семе
2 ½ чеани лъжици ( 12.5мл) сол ( или на вкус)
1 супена лъжица ( 15мл) Джегъри ( Меласа)
¼ чаена лъжица ( 1.25 мл) Асафоетида
200 гр. Течни домати от консерва/ доматено пюре
2 супени лъжици ( 30 мл) пресен нарязан кориандър
6 чеани лъжици ( 30 мл) кориандър и кимион на прах
800 мл вода
8 супени лъжици ( 120 мл) олио
1 чаена лъжица Куркума
2 супени лъжици Брашно от Нахут
2 чаени лъжици семена от Кимион
½ чеана лъжичка семена от Айован

Начин на приготвяне:

Накиснете нахута във вода за около 8-10 часа. Измиийте го и го сложете са ври във водата ( 800 мл), докато омекне. След това го изцедете, но не изхвърляйте водата.
Затоплете олиото в тиган заедно със синапеното семе, семената от кимион, асафоедитата и семената от айован. Добавете и брашното от нахут, доматите, солта, куркумата, кориандъра и кимиона на прах, чилито на прах и меласата ( Джегъри) и оставете така за около 3-4 минути. След това добавете нахута и водата, в която сте го сварили, и разбъркаите, докато се получи сос или  средно гъста консистенция за около 10 минути. След това свалете от огъня и гарнирайте с кориандъра преди да сервирате.

Няма коментари:

Публикуване на коментар