понеделник, 14 май 2012 г.

Вскуснo пиле със сос Балти ( Balti Cooking Sauce)


Необходими продукти:
• 500 гр обезкостено пилешко бутче (излишните мазнини се отстраняват), нарязано на парчета 20мм
• 2 супени лъжици растително масло  
• 150 грама лук, нарязан
• ½ ч.л. синапено семе
• 2 зелени люти чушки, ситно нарязани
• 4 скилидки чесън, нарязани
• ½ ч.л. черен пипер, счукан
• 1 бурканче (500 гр) сос за готвене
Pataks Balti
• 100 мл вода
• 100 мл сметана (по избор)

 Начини на приготвяне:

1. Загрейте олиото в тенджера и добавете синапено семе. Тъй като те започват да пращят добавете чесъна и запържете за няколко минути
   
2. Добавете нарязаният лук и запържете до златисто. Добавете нарязаните на ситно зелени люти чушки и соса за готвене Pataks Balti и разбъркайте добре.
   
3. Добавете пилето заедно с 100 мл вода и го сложете на бавен огън. След това го запечете на висока температура за 2-2 часа и половина.
   
4. Добавете счукания черен пипер и разбъркайте със сметана (по желание).
   
5. Поднася се горещо с ориз, chapattis или хляб Patakss Naan.

Добър апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар