Необходими
продукти:
• 500 гр обезкостено пилешко бутче (излишните мазнини се
отстраняват), нарязано на парчета 20мм
• 2 супени лъжици растително масло
• 150 грама лук, нарязан
• ½ ч.л. синапено семе
• 2 зелени люти чушки, ситно нарязани
• 4 скилидки чесън, нарязани
• ½ ч.л. черен пипер, счукан
• 1 бурканче (500 гр) сос за готвене Patak’s Balti
• 100 мл вода
• 100 мл сметана (по избор)
• 2 супени лъжици растително масло
• 150 грама лук, нарязан
• ½ ч.л. синапено семе
• 2 зелени люти чушки, ситно нарязани
• 4 скилидки чесън, нарязани
• ½ ч.л. черен пипер, счукан
• 1 бурканче (500 гр) сос за готвене Patak’s Balti
• 100 мл вода
• 100 мл сметана (по избор)
1. Загрейте олиото в тенджера и добавете синапено семе. Тъй като те започват да пращят добавете чесъна и запържете за няколко минути
2. Добавете нарязаният лук и запържете до златисто. Добавете нарязаните на ситно зелени люти чушки и соса за готвене Patak’s Balti и разбъркайте добре.
3. Добавете пилето заедно с 100 мл вода и го сложете на бавен огън. След това го запечете на висока температура за 2-2 часа и половина.
4. Добавете счукания черен пипер и разбъркайте със сметана (по желание).
5. Поднася се горещо с ориз, chapattis или хляб Pataks’s Naan.
Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар