Aloo Gobi Soup
- 8 чаши (2 л) карфиол, разделен на дребни "розички"
- 1 с.л. (15 мл) кокосово олио
- 1 гл. лук, нарязана
- 2 скел. чесън, нарязани на много ситно
- 1 ч.л. (15 мл) пресен джинджифил, нарязан на много ситно
- 1 ч.л. (5 мл) кимион
- 6 чаши (1.5 л) зеленчуков или пилешки бульон; или просто вода
- 1 чаша (250 мл) прясно мляко ( обезмаслено, 2% , 3,6% : няма значение)
- сол и пипер на вкус
Как да го приготвим:
2. Слoложете карфиола на предварително приготвена тавичка с постлана хартия за печене. Печете 30-35 минути, докато карфиола започне да омеква и да се зачервява.
3. Загрейте кокосовото олио в голяма тенджера или дълбок тиган. Запържете заедно лука, чесъна и джинджифила за 3 до 5 минути или, докато се сготвят. Добавете кимиона и гответе още 30 секунди. Добавете бульона и карфиола. Оставете сместа да заври, покрийте, намалете огъня и оставете да къкри за 15 минути.
4. Разбийте супата с пасатор. Добавете 1 чаша (250мл) мляко, загрейте сместа, опитайте я и подправете със сол и пипер.
Добър апетит!
Предлагаме Ви следните продукти:
Aloo Gobi Soup
- 8 cups (2 L) cauliflower, trimmed and cut into florets
- 1 tbsp (15 mL) Coconut Oil
- 1 onion, chopped
- 2 clove garlic, finely chopped
- 1 tsp (15 mL) fresh ginger, finely chopped
- 1 tsp (5 mL) cumin
- 6 cups (1.5 L) vegetable, chicken stock or water
- 1 cup (250 mL) Regular, 2% or Fat Free Evaporated Milk
- salt and pepper to taste
Directions:
1. Preheat oven to 400ºF (200ºC). Line baking sheet with parchment paper.2. Place cauliflower on prepared baking sheet. Bake for 30-35 minutes until cauliflower starts to brown and soften. Reserve.
3. Heat oil in large saucepan or stock pot. Cook onion, garlic and ginger 3-5 minutes until soft. Add cumin, cook for 30 seconds. Add stock and cauliflower. Bring to a boil, lower heat, cover and simmer for 15 minutes.
4. Pureé soup in blender, food processor or with an immersion blender. Return to pot. Add 1 cup (250mL) Evaporated Milk. Heat, taste and season with salt and pepper.
Related products: see above
Няма коментари:
Публикуване на коментар