петък, 19 юли 2013 г.

Супа Алу Гоби - Aloo Gobi soup



 Aloo Gobi Soup


Нужни продукти:

  • 8 чаши (2 л) карфиол, разделен на дребни "розички"
  • 1 с.л. (15 мл) кокосово олио 
  • 1 гл. лук, нарязана
  • 2 скел. чесън, нарязани на много ситно
  • 1 ч.л. (15 мл) пресен джинджифил, нарязан на много ситно
  • 1 ч.л. (5 мл) кимион
  • 6 чаши (1.5 л) зеленчуков или пилешки бульон; или просто вода
  • 1 чаша (250 мл) прясно мляко ( обезмаслено, 2% , 3,6% : няма значение)
  • сол и пипер на вкус

Как да го приготвим:
 
1. Загрейте фурната до 200ºC.

2. Слoложете карфиола на предварително приготвена тавичка с постлана хартия за печене. Печете 30-35 минути, докато карфиола започне да омеква и да се зачервява. 

3. Загрейте кокосовото олио в голяма тенджера или дълбок тиган. Запържете заедно лука, чесъна и джинджифила за 3 до 5 минути или, докато се сготвят. Добавете кимиона и гответе още 30 секунди. Добавете бульона и карфиола. Оставете сместа да заври, покрийте, намалете огъня и оставете да къкри за 15 минути.

4. Разбийте супата с пасатор. Добавете 1 чаша (250мл) мляко, загрейте сместа, опитайте я и подправете със сол и пипер.
    Добър апетит!

         Предлагаме Ви следните продукти:

 
























 Aloo Gobi Soup


Ingredients:


  • 8 cups (2 L) cauliflower, trimmed and cut into florets
  • 1 tbsp (15 mL) Coconut Oil 
  • 1 onion, chopped 
  • 2 clove garlic, finely chopped 
  • 1 tsp (15 mL) fresh ginger, finely chopped 
  • 1 tsp (5 mL) cumin 
  • 6 cups (1.5 L) vegetable, chicken stock or water 
  • 1 cup (250 mL) Regular, 2% or Fat Free Evaporated Milk 
  • salt and pepper to taste

Directions:

1. Preheat oven to 400ºF (200ºC). Line baking sheet with parchment paper.

2. Place cauliflower on prepared baking sheet. Bake for 30-35 minutes until cauliflower starts to brown and soften. Reserve.

3. Heat oil in large saucepan or stock pot. Cook onion, garlic and ginger 3-5 minutes until soft. Add cumin, cook for 30 seconds. Add stock and cauliflower. Bring to a boil, lower heat, cover and simmer for 15 minutes.

4. Pureé soup in blender, food processor or with an immersion blender. Return to pot. Add 1 cup (250mL)  Evaporated Milk. Heat, taste and season with salt and pepper.


Related products: see above

Няма коментари:

Публикуване на коментар