Джалфрези с бейби царевички и сирене cottage с готов сос
Patak’s Jalfrezi cooking
sauce
Това е чудесно основно ястие за вегетарианци, или ако просто сте решили да разнообразите малко менюто от месни кърита. Приготвя се много бързо и лесно. За традиционната рецепта се използва традиционно индийско сирене, наречено Панийр, но тъй като го няма в България, може да използвате cottage cheese или прясно сирене или просто извара. Ястието става пикантно (в никакъв случай люто) и със сигурност ще Ви се иска да го приготвите отно и отново.
Порция: за 4 души
Време за подготовка: 5 минути
Време за готвене: 20 минути
Трудност: лесно
Време за готвене: 20 минути
Трудност: лесно
Лютивост: 2 от 5
Ingredients
- 300г бейби царевички
- 300г cotage cheese или извара или прасно сирене
- 1 буркан Patak’s Jalfrezi cooking sauce 540g
- 1 с.л пресен кориандър, нарязан
- 2 с.л. сметана
- 1 с.л. растителна мазнинна (олио или зехтин: според вкуса Ви)
Preparation Method
- Нарежете бейби царевичките на половина. Ако приготвяте ястието с прясно сирене, нарежете и него на кубчета.
- В тиган загрейте растителната мазнина и сиренето (изварата). 2 минути по-късно добавете Patak’s Jalfrezi cooking sauce и бейби царевичките.
- Гответе на умерен огън около 15 минути.
- Смесете ястието със сметаната и гарниарайте с нарязания пресен кориандър.
- Сервирайте с ориз басмати.
Завършете това ястие с:
Babycorn and
Panner Jalfrezi with
Patak’s Jalfrezi cooking
sauce
This is a perfect main meal if you are a vegetarian, or if you feel like a change from your usual meat based curries and is incredibly quick and easy to make. This tangy Jalfrezi uses Paneer cheese - which is a traditional Indian cheese that is rich in protein, and doesn't melt (and most importantly is truly delicious). You can find paneer in most supermarkets, once you have tried this dish I bet you will be looking out for it more often.
Serves: 4 people
Preparation time: 5 mins
Cooking Time: 20 mins
Difficulty: Easy
Preparation time: 5 mins
Cooking Time: 20 mins
Difficulty: Easy
Ingredients
300g baby corn
300g paneer (cotage
cheese)
1 540g jar
Patak’s
Jalfrezi cooking sauce
1 tbsp
coriander, chopped
2 tbsp single cream
1 tbsp
vegetable oil
Preparation Method
- Cut the baby corn into halves. Cut the paneer into cubes.
- In a pan heat 1 tbsp oil and add the paneer. After 2 minutes add the Patak’s Jalfrezi cooking sauce and the baby corn.
- Heat through on a moderate heat for 15 minutes.
- Stir in the cream and garnish with the fresh coriander.
- Serve with simple plain basmati rice.
Complete this
dish with:
Няма коментари:
Публикуване на коментар