сряда, 31 юли 2013 г.

Бейби царевички с извара и готов сос - Babycorn and Panner Jalfrezi



Джалфрези с бейби царевички и сирене cottage с готов сос
Patak’s Jalfrezi cooking sauce



Това е чудесно основно ястие за вегетарианци, или ако просто сте решили да разнообразите малко менюто от месни кърита. Приготвя се много бързо и лесно. За традиционната рецепта се използва традиционно индийско сирене, наречено Панийр, но тъй като го няма в България, може да използвате cottage cheese или прясно сирене или просто извара. Ястието става пикантно (в никакъв случай люто) и със сигурност ще Ви се иска да го приготвите отно и отново.

Порция: за 4 души
Време за подготовка: 5 минути
Време за готвене: 20 минути
Трудност: лесно
Лютивост: 2 от 5
 
Ingredients                                                     


  • 300г бейби царевички
  • 300г cotage cheese или извара или прасно сирене
  • 1 буркан  Patak’s Jalfrezi cooking sauce 540g 
  • 1 с.л пресен кориандър, нарязан
  • 2 с.л. сметана
  • 1 с.л. растителна мазнинна (олио или зехтин: според вкуса Ви)




Preparation Method

  1. Нарежете бейби царевичките на половина. Ако приготвяте ястието с прясно сирене, нарежете и него на кубчета.
  2. В тиган загрейте растителната мазнина и сиренето (изварата).  2 минути по-късно добавете Patak’s Jalfrezi cooking sauce и бейби царевичките. 
  3. Гответе на умерен огън около 15 минути.
  4. Смесете ястието със сметаната и гарниарайте с нарязания пресен кориандър.
  5. Сервирайте с ориз басмати.
Завършете това ястие с:






























Babycorn and Panner Jalfrezi with
Patak’s  Jalfrezi cooking sauce



 

This is a perfect main meal if you are a vegetarian, or if you feel like a change from your usual meat based curries and is incredibly quick and easy to make.  This tangy Jalfrezi uses Paneer cheese - which is a traditional Indian cheese that is rich in protein, and doesn't melt (and most importantly is truly delicious). You can find paneer in most supermarkets, once you have tried this dish I bet you will be looking out for it more often.

Serves: 4 people
Preparation time: 5 mins
Cooking Time: 20 mins

Difficulty: Easy
 
Ingredients                                                     
 300g baby corn
 300g paneer (cotage cheese)
1 540g jar Patak’s Jalfrezi cooking sauce   

1 tbsp  coriander, chopped
2 tbsp single cream 

1 tbsp vegetable oil





 

Preparation Method

  1. Cut the baby corn into halves.  Cut the paneer into cubes.
  2. In a pan heat 1 tbsp oil and add the paneer.  After 2 minutes add the Patak’s Jalfrezi cooking sauce and the baby corn. 
  3. Heat through on a moderate heat for 15 minutes.
  4. Stir in the cream and garnish with the fresh coriander.
  5. Serve with simple plain basmati rice.
Complete this dish with:


Няма коментари:

Публикуване на коментар