вторник, 16 юли 2013 г.

Сладък хляб от меласа - Molasses sweet bread



Сладък хляб от Меласа



Нужни продукти:

  • 2 ч.ч. брашно
  • 2 с.л. бакпулвер 
  •   ½ ч.л. сол
  •  ¼ с.л. Джинджифил на прах
  • 1 с.л. Канела
  • 1 яйце
  • ¼ с,л. сода
  •   ¾ ч.ч. Бътър милк
  • ½ ч.ч захар
  • 1/3 ч.ч Меласа
  • 1/3 ч.ч. разтопено масло
  • ½ ч.ч. пълномаслено мляко
  • Ядки, стафиди, фурми (по желание)


Как да го приготвим

  • Пресейте заедно: сол, бакпулвер, брашно, сода, джинджифил, канела, захар. 
  •  Добавете разтопеното масло, меласа, мляко, масло, пълномаслено мляко и яйца. Разбъркайте добре.
  • Изсипва се в намазана и набрашнена хляб тиган и се пече на 180 градуса за 50 минути или докато направи.
  •  За по - влажен хляб, добавете още мляко, за по - сух - по-малко мляко.

Може да се замразява, но е задължително да се пробва топъл! Уникален е.


Добър апетит!



Molasses sweet bread



Ingredients:

  • 2 cups of flour
  • 2 tbsp. baking powder
  •   ½ tbsp. salt
  •  ¼ tbsp. ginger (powder)
  • 1 tbsp. cinnamon
  • 1 egg
  • ¼ tbsp. baking soda
  •   ¾ cup butter milk
  • ½ cup sugar
  • 1/3 cup molasses
  • 1/3 cup melted butter
  • ½ cup whole milk
  • Nuts, raisins, dates (optional)


Preparation method
  1. Sift together: salt, baking powder, flour, soda, ginger, cinnamon, sugar. 
  2. Add melted butter, molasses, butter milk, whole milk and egg. Mix well
  3. Pour into greased and floured loaf pan, and bake at 180 degrees C for 50 minutes or until done.
  4. For more moist bread, add more milk, drier bread – less milk.
Can be frozen. Enjoy!

Няма коментари:

Публикуване на коментар