Сладък хляб от Меласа
Нужни продукти:
- 2 ч.ч. брашно
- 2 с.л. бакпулвер
- ½ ч.л. сол
- ¼ с.л. Джинджифил на прах
- 1 с.л. Канела
- 1 яйце
- ¼ с,л. сода
- ¾ ч.ч. Бътър милк
- ½ ч.ч захар
- 1/3 ч.ч Меласа
- 1/3 ч.ч. разтопено масло
- ½ ч.ч. пълномаслено мляко
- Ядки, стафиди, фурми (по желание)
- Пресейте заедно: сол, бакпулвер, брашно, сода, джинджифил, канела, захар.
- Добавете разтопеното масло, меласа, мляко, масло, пълномаслено мляко и яйца. Разбъркайте добре.
- Изсипва се в намазана и набрашнена хляб тиган и се пече на 180 градуса за 50 минути или докато направи.
- За по - влажен хляб, добавете още мляко, за по - сух - по-малко мляко.
Може да се замразява, но е задължително да се пробва топъл! Уникален е.
Добър апетит!
Molasses sweet bread
Ingredients:
- 2 cups of flour
- 2 tbsp. baking powder
- ½ tbsp. salt
- ¼ tbsp. ginger (powder)
- 1 tbsp. cinnamon
- 1 egg
- ¼ tbsp. baking soda
- ¾ cup butter milk
- ½ cup sugar
- 1/3 cup molasses
- 1/3 cup melted butter
- ½ cup whole milk
- Nuts, raisins, dates (optional)
Preparation method
- Sift together: salt, baking powder, flour, soda, ginger, cinnamon, sugar.
- Add melted butter, molasses, butter milk, whole milk and egg. Mix well
- Pour into greased and floured loaf pan, and bake at 180 degrees C for 50 minutes or until done.
- For more moist bread, add more milk, drier bread – less milk.
Няма коментари:
Публикуване на коментар