вторник, 16 юли 2013 г.

Tamatar ka Shobra - Таматар ка Шобра




Таматар ка Шобра




Продукти:

1)       600г домати

2)       1 с.л. нарязан джинджифил

3)       1 с.л. нарязан чесън

4)       1 с.л. Гарам Масала

5)       2 дафинови листа

6)       1 с.л. нарязан кориандър

7)       1 ч.л. семена от кимион

8)       1 с.л. захар

9)       1 с.л. Олио

10)    2 зелени люти чушки

11)   Сол на вкус




Начин на приготвяне:


1)       Измийте и нарежете доматите на четвъртинки.

2)       Почнете да готбите доматите с джинджифила, чесъна, люти чушки и гарам масала.         Добавете 5 чаши вода и дафиновите листа. Оставете сместа да заври.

3)       Оставете да къкри за 20 минути на бавен огън, докато доматите станат на пюре.

4)       Изцедете сместа с гевгир.

5)       Нагрейте олиото в тигана, добавете семената от кимион, оставете ги да се напукат. Добавете доматен концентрат и подправете със сол.

6)       Оставете да заври и добавете захар ако е прекалено горчиво.

7)       Сервирайте Таматар ка Шобра горещо с нарязани зелени листа от кориандър








 














Tamatar Ka Shobra

 

 


Ingredients:  

  • 600 gms. Tomatoesю
  • 1 tbsp. Chopped ginger 
  • 1 tbsp. Chopped garlic
  • 1 tbsp. Garam masala
  • 2 Bay leaves
  • 1 tbsp. Chopped coriander 
  • 1 tsp. Cumin seeds 
  • 1 tbsp. Sugar (optional)
  • 1 tbsp. Oil
  • 2 Green chillis 
  • As per taste Salt



Preparation:


  1. Wash and cut tomatoes into quarters
  2. Cook tomatoes with chopped ginger, garlic, green chilies cut into two and Whole Garam Masala. Add 5 cups of water and bay leaf. Bring to a boil.
  3. Simmer for twenty minutes on a slow flame until tomatoes are mashed completely.
  4. Strain the mixture with a soup strainer.
  5. Heat oil in a pan. Add cumin seeds, let them crackle. Add strained tomato liquid and season with salt.
  6. Bring it to a boil, add sugar if it is very sour.
  7. Serve tamatar ka shorba hot, garnished with chopped green coriander leaves.


Няма коментари:

Публикуване на коментар