Таматар ка Шобра
Продукти:
1) 600г домати
2)
1 с.л. нарязан джинджифил
3)
1 с.л. нарязан чесън
4)
1 с.л. Гарам Масала
5)
2 дафинови листа
6) 1 с.л. нарязан кориандър
7) 1 ч.л. семена от кимион
8)
1 с.л. захар
9)
1 с.л. Олио
10)
2 зелени люти чушки
11)
Сол на вкус
Начин на
приготвяне:
1)
Измийте и нарежете доматите на четвъртинки.
2)
Почнете да готбите доматите с джинджифила, чесъна, люти
чушки и гарам масала. Добавете 5 чаши вода и дафиновите листа. Оставете сместа да заври.
3)
Оставете да къкри за 20 минути на бавен огън, докато
доматите станат на пюре.
4)
Изцедете сместа с гевгир.
5)
Нагрейте олиото в тигана, добавете семената от кимион,
оставете ги да се напукат. Добавете доматен концентрат и подправете със
сол.
6)
Оставете да заври и добавете захар ако е прекалено
горчиво.
7)
Сервирайте Таматар ка Шобра горещо с нарязани зелени
листа от кориандър
Tamatar Ka Shobra
Ingredients:
- 600 gms. Tomatoesю
- 1 tbsp. Chopped ginger
- 1 tbsp. Chopped garlic
- 1 tbsp. Garam masala
- 2 Bay leaves
- 1 tbsp. Chopped coriander
- 1 tsp. Cumin seeds
- 1 tbsp. Sugar (optional)
- 1 tbsp. Oil
- 2 Green chillis
- As per taste Salt
Preparation:
- Wash and cut tomatoes into quarters
- Cook tomatoes with chopped ginger, garlic, green chilies cut into two and Whole Garam Masala. Add 5 cups of water and bay leaf. Bring to a boil.
- Simmer for twenty minutes on a slow flame until tomatoes are mashed completely.
- Strain the mixture with a soup strainer.
- Heat oil in a pan. Add cumin seeds, let them crackle. Add strained tomato liquid and season with salt.
- Bring it to a boil, add sugar if it is very sour.
- Serve tamatar ka shorba hot, garnished with chopped green coriander leaves.
Няма коментари:
Публикуване на коментар