Поха Вада
Продукти:
- 1 чаша Оризови люспи
- 1-2 лъжици нахутено брашно
- 1-2 лъжици оризово брашно
- 1/2 чаша нарязан лук
- 1 зелена люта чушка
- щипка асафетида
- 1 с.л листа от кориандър/ магданоз нарязани
- няколко листа от къри
- 1 с.л настърган джинджифил, чесън
- олио за пържене
Приготвяне:
Измийте и изплакнете ориза . Оставете на страна за 10 минути, докато омекне.
Добавете останалите съставки и образувайте тесто. Добавете малко вода, ако е необходимо (около 1/4 чаша вода).
Ако сместа e прекалено рядка, добавете още малко оризово/нахутено брашно.
Оформете кюфтенца.
Пържете до златисто кафяво.
Добавете останалите съставки и образувайте тесто. Добавете малко вода, ако е необходимо (около 1/4 чаша вода).
Ако сместа e прекалено рядка, добавете още малко оризово/нахутено брашно.
Оформете кюфтенца.
Пържете до златисто кафяво.
Poha Vada
Ingredients:
- Aval/Poha/Rice flakes - 1 cup
- Gram flour - 1-2 tbsp
- Rice flour - 1-2 tbsp
- Salt
- Onion chopped - 1/2 cup
- Green chilli chopped - 1
- Hing - a pinch
- Coriander leaves chopped- 1 tbsp
- Curry leaves - a few
- Jeera - 1/2 tsp
- Grated Ginger/Garlic - 1 tsp
- Oil - To deep fry
Method:
Wash poha and rinse. Set aside for 10 minutes till it turns soft.
Add rest of the ingredients and form a dough.
Add rest of the ingredients and form a dough.
Add little water if necessary (I
added less than 1/4 cup of water).
If the mixture becomes soggy, add some more rice flour/gram flour.
Shape them into 1/4 inch thick discs.
Deep fry till golden brown.
Shape them into 1/4 inch thick discs.
Deep fry till golden brown.
Няма коментари:
Публикуване на коментар