събота, 27 юли 2013 г.

Poha Vada - Поха Вада



 Поха Вада

 Продукти:


  • 1 чаша Оризови люспи
  • 1-2 лъжици нахутено брашно
  • 1-2 лъжици оризово брашно
  • 1/2 чаша нарязан лук
  • 1 зелена люта чушка
  • щипка асафетида
  • 1 с.л листа от кориандър/ магданоз нарязани
  •  няколко листа от къри
  • 1 с.л настърган джинджифил, чесън
  • олио за пържене 

 

 Приготвяне:


Измийте и изплакнете ориза . Оставете на страна  за 10 минути, докато омекне.
Добавете останалите съставки и образувайте тесто. Добавете малко вода, ако е необходимо (около 1/4 чаша вода).
Ако сместа e прекалено рядка, добавете още малко оризово/нахутено брашно.
Оформете кюфтенца.
Пържете до златисто кафяво.

 

 Poha Vada




Ingredients:

  • Aval/Poha/Rice flakes - 1 cup
  • Gram flour - 1-2 tbsp
  • Rice flour - 1-2 tbsp
  • Salt
  • Onion chopped - 1/2 cup
  • Green chilli chopped  - 1
  • Hing - a pinch
  • Coriander leaves chopped- 1 tbsp
  • Curry leaves - a few
  • Jeera - 1/2 tsp
  • Grated Ginger/Garlic - 1 tsp
  • Oil - To deep fry

Method:


Wash poha and rinse. Set aside for 10 minutes till it turns soft.
Add rest of the ingredients and form a dough. 
Add little water if necessary (I added less than 1/4 cup of water).
If the mixture becomes soggy, add some more rice flour/gram flour.
Shape them into 1/4 inch thick discs.
Deep fry till golden brown.

Няма коментари:

Публикуване на коментар