Байган Ка Барта
Байган ка барта е популярно ястие в Панджаб. Сервира се с парата питки.Време за подготовка:10 мин
Време за готвене:
За 4 порции.
Продукти:
2 средни патладжанa2 средно големи картофи
2 супени лъжици масло
1/2 ч.л. семена кимион
1/2 чаша нарязан лук
1 чаша нарязани домати
1/2 ч.л. лют червен пипер на прах
1/4 ч.л. куркума на прах
2 супени лъжици нарязан джинджифил
1 1/2 ч. л. нарязан зелени люти чушки
сол на вкус
За окраса : 2 супени лъжици нарязан кориандър
Вместо да слагате отделно подправките, можете да използвате Байган барта масала.
Приготвяне:
- Изпечете патладжаните докато омекнат и сварете картофите.
- Извадете и обелете люспата на патладжаните и картофите и ги сложете в купа, излейте допълнително вода и смачкайте на пюре старателно. Оставете настрана.
- Загрейте олиото в тиган и запържете кимионовите зърна.Щом семената започнат да пращат обавете лук и варете докато лука стане златисто кафяво.
- Добавете доматите, чилито на прах, куркумата на прах, джинджифила, зелените люти чушки и сол и варете в продължение на 5 минути на силен огън.
- Добавате патладжаните и картофите и варете в продължение на 2 до 4 минути на среден огън.
Baigan Ka Bharta
Baingan ka Bharta
Preparation Time:
Cooking Time:
Makes 4 servings
Ingredients
2 medium sized brinjal (baingan / eggplant
2 medium sized potatoes
2 tbsp oil
1/2 tsp cumin seeds (jeera)
1/2 cup chopped onions
1 cup chopped tomatoes
1/2 tsp chilli powder
1/4 tsp turmeric powder (haldi)
2 tsp chopped ginger (adrak)
1 1/2 tsp chopped green chillies
salt to taste.
2 medium sized potatoes
2 tbsp oil
1/2 tsp cumin seeds (jeera)
1/2 cup chopped onions
1 cup chopped tomatoes
1/2 tsp chilli powder
1/4 tsp turmeric powder (haldi)
2 tsp chopped ginger (adrak)
1 1/2 tsp chopped green chillies
salt to taste.
Instead of putting spices separately you can use ready baigan masala.
Method
Няма коментари:
Публикуване на коментар