сряда, 10 юли 2013 г.

Пиле Караи с Patak's Karai сос - Karai Chicken with Patak's Karai sauce

  Пиле Караи с Patak’s Karai sauce

Ingredients

  • 1 с.л. раст. мазнина
  • 1 гл. лук - на малки кубчета
  • 4 парчета пилещки гърди -  на кубчета
  • 1 буркан Patak's Karai Cooking Sauce
  • 150г нарязани домати (пресни или от консерва)


Как да го сготвим

  1. Загрейте 1 с.л. раст. мазнина в голям тиган с дебело дъно
  2. Добавете лука и пържете няколко минути.
  3. Добавете 4 нарязани на кубчета и почистени парчета пилешки гърди и пържете още около 5 минути, докато месото покафенее.
  4. Изсипете буркана Patak's Karai Sauce и сотавете да кърки 15 минути, като разбърквате регулярно и добавяте домати по време на къкренето..
  5. Ако имате желание, може да използвате телешко или агнешко месо.
  6. Придържайте се към 15 минути за къкрене!
Серирайте с Patak's hot lime pickle и Lijjat papads

Добър апетит!



 














Chicken Karai with Patak’s Karai sauce

Ingredients

  • 1 tbsp of vegetable oil

  • 1 Onion - diced
  • 4 diced chicken breasts
  • 1 jar of Patak's Karai Cooking Sauce
  • 150g of chopped tomatoes (fresh or in a can)


Preparation method

  1. Heat 1 tbsp vegetable oil in a large pan.
  2. Add diced onion and fry for a few minutes.
  3. Add 4 diced, medium sized chicken breasts and stir fry until meat is sealed and browned(approx. 5 mins).
  4. Pour over the jar of Patak's Karai Sauce and simmer for 15 minutes, stirring occasionally and adding tomatoes during the process.
  5. Alternatively, use prawns, mixed vegetables, lamb or beef.
  6. Adjust simmer time accordingly
 Serve with Patak's hot lime pickle and Lijjat papads (on the images above)

Enjoy!

Няма коментари:

Публикуване на коментар